Vágólapra másolva!
A Veszprém kézilabdázóját, Császár Gábort állítólag a Bajnokok Ligája-döntős Atlético Madrid is szeretné leigazolni, ám az irányító még kivár, mert kíváncsi, hogy milyen erős lesz mostani klubja, amelyhez idén vagy jövőre biztosan csatlakozik Nagy László is. A 28 éves válogatott játékos nagy izgalommal várja a júniusi vb-selejtezőket és a londoni olimpiát.

A férfikézilabda-válogatott Gyöngyösön készül a június 10-én Veszprémben, illetve 16-án Oslóban rendezendő, Norvégia elleni világbajnoki selejtezőkre, amelyet a csapat irányítója, Császár Gábor szerint mindenképp meg kell nyerni. "A válogatott idén nagyon jó formában van. Nem jellemző a csapatra, de most sem szabad lebecsülnünk a norvégok elleni vb-selejtezők jelentőségét, és folytatni kell a jó sorozatunkat, mert a magyar kézilabdázásnak nagyon nagy szüksége van arra, hogy januárban részt vegyünk a világbajnokságon."

Az olimpiára Császár szerint felesleges külön spannolni a játékosokat, mert aki kijut, azt eleve magával ragadja a légkör. "A magyar csapat lehet a meglepetése az olimpiának, én bízom benne, hogy sérülések nem fognak hátráltatni minket, és teljes erőbedobással tudunk majd készülni. Szép feladatok vannak előttünk" - nyilatkozta az [origo]-nak Gyöngyösön.

A Barcelona távozó csapatkapitánya, Nagy László a keddi hírek szerint nem lesz spanyol állampolgár, ám arról még semmit nem tudni, hogy csatlakozik-e az olimpia előtt a magyar válogatotthoz. "Laciról akkor kell beszélni, ha szó lesz arról, hogy visszatér a válogatottba. Akkor majd mindenki elmondja a véleményét. De az biztos, hogy bárki jön, bárki megy, ennek a csapatnak akkor is eredményességre kell törekednie" - folytatta Császár, majd hozzátette: Nagy veszprémi szerepvállalása teljesen más történet, hiszen - Császár tudomása szerint - az már teljesen biztos, hogy a magyar bajnokhoz igazol.

"Hogy a Veszprémbe jön, az már biztos, csak az a kérdés, hogy idén vagy jövőre. Én nagyon remélem, hogy már idén jön Laci, egy ilyen extraklasszis játékossal a Veszprém még jobb lesz, és a klubnak ezt a szempontot kell néznie. Az, hogy magyar játékosról van szó, még egy további plusz, aminek mindenki örül" - mondta Császár, akinek pedig több ajánlata is van külföldről, a hírek szerint a Bajnokok Ligája-döntős Atlético Madrid is hívja. "Sok mindenről volt szó, de olyan változások körvonalazódnak Veszprémben, amelyek arra sarkallnak, hogy várjak. Akkor hozom meg majd a végső döntést, amikor már több információval rendelkezem" - fogalmazott.

Császárnak lenne kedve egy Nagy Lászlóval és a szintén a Barcelonától érkező Marco Onetóval, esetleg még további új játékosokkal megerősített veszprémi szupercsapatban kézilabdázni. "Nagy kérdés viszont, hogy a Veszprém az olimpia után hogy tud majd összeállni, s hogy az új edző, Antonio Carlos Ortega hogyan tudja majd kezelni a játékosokat." Az irányító számára "kissé ismeretlen" az edző, de úgy gondolja, hogy az új stílus, a spanyol vonal még jól is elsülhet Veszprémben. "A nyelvi korlátoktól pedig nem félek, viszont fontos, hogy kialakuljon az a csapategység, amely elengedhetetlen a jó eredmények eléréséhez."