Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának friss igazolása, az iráni Iman Dzsamali a klub honlapjának elmondta: tudja, hogy lépésről lépésre kell haladnia, de egyszer a világ egyik legjobb kézilabdázója akar lenni.

A két méter magas, 102 kilós balátlövő már néhány edzésen is részt vett a magyar bajnoknál, majd megfutotta az ilyenkor szokásos tiszteletköröket: "Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező klub szerződtetett. Ismerem a csapatot, amennyire tudtam, figyelemmel kísértem a mérkőzéseit. Több új játékos érkezik rajtam kívül, az edző is új. Európai élcsapatnál nem játszott még iráni kézilabdázó, én vagyok az első, ez tovább erősíti a bizonyítási vágyamat."

A tavalyi junior világbajnokságon a magyar válogatottat legyőzte Irán, Dzsamali 12 gólt dobott, akkor Rosta István szövetségi edző így nyilatkozott róla: "Egy Perez Carlos lövőerejű átlövő szórta a gólokat, aki nem mellesleg a mi leggyorsabb játékosunkat, Pásztor Ákost is oda-vissza lefutotta."

A húszéves Dzsamali, aki eddig csak a legsikeresebb iráni klubban, a 13-szoros bajnok Sepahanban játszott, tisztában van azzal, hogy sokat kell még fejlődnie.

"A célom egyértelmű, a világ egyik legjobb játékosa akarok lenni. Fiatal vagyok, tudom, hogy sokat kell tanulnom, de eltökélt vagyok a célom elérésében. A korosztályos világversenyeken egyre jobb teljesítményt nyújtottam, a tavalyi junior vébé góllövőlistáján már a második helyen végeztem. A felnőttek között is fokról fokra kell feljebb jutnom, tudom, hogy nem történhet egyik pillanatról a másikra."