Vágólapra másolva!
A magyar szövetség után a válogatott játékosok is Madaras Norbertet választották meg az elmúlt esztendő legjobb magyar vízilabdázójának.

A szavazást az idén is a nemzeti együttes honlapja bonyolította le, a felmérésbe bevonva valamennyi - összesen 26 - olyan pólóst, aki 2012-ben hivatalos mérkőzésen akár csak néhány percet játszott a válogatottban. Az olasz Pro Reccóban légióskodó, kétszeres olimpiai aranyérmes Madarasra heten, a Honvédból az új idényre a Szegedbe átigazolt Szivós Mártonra öten, míg az egriek háromszoros olimpiai bajnokára, Biros Péterre hárman voksoltak, összesen pedig tizenegyen kaptak jelölést. A mostani győztest egy évvel ezelőtt is a legjobbnak ítélték társai.

A világ legjobb - nem magyar - vízilabdázója kategóriában a múlt esztendő első félévében még Vasas-színekben szerepelt horvát világbajnok, a Londonban olimpiai bajnok Miho Boskovic nyert. Az év góljának Szivós találatát választották, amit a tavaly nyári olimpián, a csoportmérkőzésen szerzett a románok ellen úgy, hogy lábbal passzolta saját kezébe a labdát, amelyet aztán csavarral juttatott a kapuba.

A magyar bajnokságban részt vevő külföldiek közül az év idegenlégiósa címet a Szeged új-zélandi pólósa, Joseph Kayes érdemelte ki hét vokssal, míg a külföldön játszó legjobb magyar játékos a horvát Primorje Rijeka erőssége, Varga Dénes lett, megelőzve Madarast, ők ketten egyébként egymásra szavaztak.