Vágólapra másolva!
Könnyű ellenfeleket kapott a Pick Szeged és a Csurgó férfikézilabda-csapata, előbbi a portugál Benficával, utóbbi a török Besiktassal játszik az EHF-kupa a legjobb 32 együttese között.

"Mindenképpen szerettük volna a skandináv és a francia csapatokat elkerülni, ez bejött. Figyelemre méltó, hogy két nagy különbségű győzelemmel jutott tovább a Benfica a Haukar ellen, így komolyan kell vennünk a riválisunkat, a célunk azonban csakis a továbbjutás" - nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója a klub honlapján.

Imre Vilmos, a Csurgó szakvezetője a Sonline.hu portálnak azt mondta, kis szerencséjük volt, mert olyan csapatot kaptak, amely szerepelt a kívánságlistán.

"De azért óva intenék mindenkit, hogy elbízza magát, mivel nem egy gyenge csapatról van szó. Évek óta ez az együttes a török bajnok, és így folyamatosan nemzetközi kupákban is szerepel. Van horvát, szerb, ukrán légiósuk is. Az esélyünk megvan, hogy továbbjussunk és ezzel a csoportkörben szerepeljünk, de nagyon fel kell készülnünk" - tette hozzá.

A bécsi sorsoláson az is kiderült, hogy mindkét magyar klub idegenben kezd. Az első mérkőzéseket november 23-án vagy 24-én, a visszavágókat pedig november 30-án vagy december 1-jén rendezik.

A legjobb 16 együttest négy négyes csoportba sorolják majd, a sorsolás december 5-én lesz.