Vágólapra másolva!
Tartalékos összeállításban is óriási győzelmet aratott a Ferencváros nőikézilabda-csapata a Krim Ljubljana ellen, így három mérkőzés után is hibátlan a BL-középdöntőben. Elek Gábor emberfeletti tettről beszélt, Tomori Zsuzsa még nem akar elődöntőt emlegetni. A csapat zöme este az LGT-koncerten ünnepelt.

Online közvetítés: FTC-Ljubljana 30-26

Az idősebb hölgyek sikítsanak - az LGT a Papp László Arénában

Hiába volt többször is háromgólos hátrányban az első félidőben, végül bravúros, 30-26-os győzelmet aratott a szlovén Krim Ljubljana ellen a Ferencváros nőikézilabda-csapata, így továbbra is százszázalékos a Bajnokok Ligája-középdöntőben.

"Elemezgettük a Krim játékát, amely szerintem tavaszra a világ egyik legerősebb csapata lett. A mérkőzés után ugyanez maradt a véleményem" - nyilatkozta a mérkőzés követő sajtótájékoztatón Elek Gábor vezetőedző.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

"Óriási dolog, hogy nyerni tudunk, ehhez az kellett, hogy a védekezésünk komolyat javult a második félidőre és a hibáinkat ki tudtuk javítgatni. Büszke vagyok a csapatra, a közegre, ez egy emberfeletti tett volt."

Elek elmondta, szeretné, ha ez a két csapat jutna tovább a csoportból, ezért mindent el fog követni a Fradi, hogy a nagy rivális Valceát legyőzzék hazai pályán.

Tomori Zsuzsanna gratulált mindenkinek, szerinte is óriási bravúr volt legyőzni a Ljubljanát. "A közönség akkora erőt adott, amivel túl tudtunk lendülni a lelki dolgokon. Így utólag egyszerű meccs volt, rá tudtuk erőltetni a játékunkat az ellenfélre, és úgy éreztem, a lövőik hozzálassultak a játékhoz."

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Tomori reméli, a csapat még egy csodára képes lesz a csoportban, és akkor a nyolc pont elég lesz a biztos elődöntőhöz. "De nem akarok előre ünnepelni" - tette hozzá.

A csapat a dabasi BL-csata után a Papp László Sportarénában engedte ki gőzt, ahol Elek Gábor vezetésével megnézték az LGT-maraton harmadik koncertjét.