Vágólapra másolva!
A Pick Szeged férfikézilabda-csapata három és fél éves szerződést kötött a svéd olimpiai ezüstérmes balszélsővel, Jonas Källmannal.

A 32 éves, 200 centi magas Källman a svéd Skövdében kezdte a pályafutását, majd 2002-ben a spanyol Ciudad Realhoz igazolt. A Ciudad Reallal spanyol bajnokságot ötszor, Bajnokok Ligáját háromszor nyert, és amikor a klub 2011-ben pénzügyi gondok miatt Madridba költözött, és Atlético Madrid néven folytatta, Källman akkor is maradt.

Az Atléticóval két Király-kupa győzelem mellett az ezüstérmeket gyűjtögette, a bajnokságban kétszer, a BL-ben egyszer lett második. A mostani idény előtt visszatért a Skövdéhez, innen igazolta le a Szeged. Källman a svéd válogatottal 2012-ben szintén ezüstérmes lett a londoni olimpián, és tagja volt a nemrég véget ért Európa-bajnokságon hetedikként záró csapatnak.

"Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőségem lesz Szegeden játszani. Egy nagyon gyors, és remélem, mindkét fél számára jó megoldás született. Bízom benne, hogy játékommal tudom segíteni a Pick Szegedet mind a magyar porondon, mind nemzetközi színtéren az elkövetkező három és fél évben" – nyilatkozta az új szerzemény a szegediek honlapjának.

Källman a magyar bajnokságban, a kupában és az EHF-kupában is pályára léphet, és a szegediek számítása szerint jövő héten, a Csurgó elleni bajnokin mutatkozhat be.