Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott csapatkapitánya, Harsányi Gergely sem utazik a dániai Európa-bajnokságra.

Nagy László után újabb kulcsjátékosát veszítette el Mocsai Lajos szövetségi kapitány, miután Harsányi lemondta a válogatottságot az Eb idejére, hiszen a felesége gyermeket vár.

„Nyíregyházán jön világra a kislányunk is, aki az orvosok szerint a jövő héten érkezik" – mondta a Nemzeti Sportnak Harsányi Gergely, aki 14 éves szerepel a válogatottban, de még sosem mondot tle egy edzést sem. "A családnak most nagy szüksége van rám, ezért megbeszéltem az igen megértő kapitánnyal, hogy az Európa-bajnoki szereplésemre egyelőre ne számítson. Ugyanakkor tartjuk a kapcsolatot, készenlétben állok, és ha a kislányunk néhány napon belül megérkezik, újra egyeztetünk a továbbiakról, s ha tudok, valamint a körülmények megengedik, szívesen segítek."

"Tiszteletben tartom a játékos kérését, hogy ezekben az órákban és napokban a felesége, a családja mellett akar maradni" - reagált Mocsai Lajos, aki Harsányi helyett így Ilyés Ferencet nevezte ki csapatkapitánynak.

Mocsai együttese a világbajnok spanyolok ellen kezdi meg csoportküzdelmeit vasárnap, Aalborgban. A magyarok január 14-én Izlanddal, két nappal később pedig Norvégia válogatottjával találkoznak.