Vágólapra másolva!
Két győzelemmel és egy vereséggel az élen végzett a magyar nőivízilabda-válogatott a görögországi Thetisz-kupán.

Merész András csapata pénteken 19-6-ra verte a kínaiakat, majd 11-9-re a hollandokat, végül vasárnap 10-9-re kikapott a házigazdák együttesétől, de így is az élen végzett az athéni tornán. A gólkirályi címet Keszthelyi Rita érdemelte ki tíz találattal.

A szövetségi kapitány az értékelésében hangsúlyozta, hogy ezúttal nem az eredmény, hanem a játékelemek gyakorlása volt a fontos. "Ennek a célnak abszolút megfelelt a torna, a játékosaim újabb tapasztalatokat szereztek - idézte Merész Andrást a magyar szövetség honlapja. "A lányok egyre kellemetlenebb helyzetbe hoznak, hiszen nagyszerű egyéni teljesítményeket látok. Ez feladja majd a leckét a 13-as Eb-keret kijelölésekor" - tette hozzá a szakvezető.

A magyar válogatott a hazatérést követően hétfőn már tovább is utazik Hajdúszoboszlóra, ahol a világligagyőztes amerikai válogatottal készül együtt. Csütörtökön Cegléden hivatalos felkészülési meccset játszik a két csapat, majd pénteken Balatonfüreden lehet mindkét nemzeti együttessel találkozni, a strandvízilabda-bajnokság aktuális fordulóján. Június 30-án utazik tovább Kirisibe a válogatott. Oroszországba tizenhárman mennek egy újabb rangos tornára.