Nem éreztem jól magam Magyarországon

Laura Steinbach, Tomori Zsuzsa, kézilabda
SERBIA, Novi Sad : Germany's Laura Steinbach (L) vies with Hungary's Zsuzsanna Tomori (R) during their Women's Handball World Championship 2013 match Hungary vs Germany on December 13, 2013 in Novi Sad. AFP PHOTO / PEDJA MILOSAVLJEVIC
Vágólapra másolva!
Laura Steinbach nem érezte jól magát Magyarországon, így kapóra jött a SpreefüXXe Berlin női kézilabdacsapatának ajánlata. A Fradi légiósa hétfőtől a Bundesligában szereplő klub játékosa lesz, nem kér a profi szerződésből, örül, hogy kedvesével, Iker Romeróval egy városban szerepelhet. A fő célja, hogy ott legyen a riói olimpián.

Bár a női kézilabda Bundesliga legszerényebb költségvetésű csapatának nevezi magát, már három válogatott játékost is soraiban tudhat a SpreefüXXe Berlin, amely hétfőn jelenti be új szerzeményét, a Ferencvárostól igazolt Laura Steinbachot.

"Ez egész helyzetet nehezen éltem meg. Az első fél évben minden új volt, a város, a csapat. Ez volt az első külföldi csapatom, amikor elfogadtam az ajánlatot, azt mondtam magamnak, most megyek vagy soha" - nyilatkozta Steinbach a Bundesliga hivatalos honlapján.

"Már januárban azon gondolkodtam, hogy sok minden hiányzik. Budapesten szerepelhettem életemben először profiként, korábban a kézilabda mellett mindig tanultam vagy dolgoztam. Nem éreztem jól magam Magyarországon, hiányzott Németország, az otthonom. Akkor sem lennék boldogabb, ha bejutottunk volna a Bajnokok Ligájába. Mindig mindent szívből csinálok, és ha nem vagyok teljesen boldog, akkor változtatni kell."

Steinbach már csak ellenfélként találkozhat eddigi ferencvárosi csapattársaival Forrás: AFP/Pedja Milosavljevic

A berlini csapatnak két másik válogatott játékos, Christine Beier és Natalie Augsburg is tagja. Steinbach szerint éppen az segített a váltásban, hogy utóbbi az egyik legjobb barátnője.

"A Berlin menedzserét, Britta Lorenzet december óta ismerem. Natalie korábban azzal viccelődött, milyen jó lenne, ha klubszinten is együtt játszhatnánk. Ez vezetett Brittával az első tárgyalásokhoz. Ismerte a helyzetemet, már beszéltünk a lehetséges váltásról és most találtuk alkalmasnak az időt" - mesélte.

Gyorsan rádöbbent arra, hogy Magyarországon, micsoda népszerűségnek örvend a sportág. "Néhány hét után már megismertek és megállítottak az utcán, ez meglepett, hiszen otthon ilyet sohasem tapasztaltam."

Azt mondta, a teljes profizmusból nem kér, folytatja tanulmányait inkább. Iker Romeróhoz fűződő kapcsolata pedig csak egy plusz pont volt a berlini szerződésben, állítja, hogy nem emiatt választotta elsősorban a SpreefüXXe csapatát.

"A fő célom, hogy segítsek új klubomnak, és a válogatottal ott legyek a 2016-os olimpián. Pekingből vannak ötkarikás élményeim már, szeretnék átélni hasonlót Rióban is."

A Fradi sajnálja

A szerződésbontást az FTC részéről Bognár László ügyvezető igazgató a klub honlapján kommentálta: "Nagyon sajnáljuk, hogy Laura távozott csapatunktól, de ennek a kérésnek nem mondhattunk nemet. Sok sikert és boldogságot kívánunk neki a továbbiakra."