Mikler lenullázta a világ legjobbjait is

Mikler Roland Veszprém, 2014. szeptember 13.
Mikler Roland, a Veszprém kapusa és Matjaz Brumen, a Vardar Szkopje játékosa az MKB-MVM Veszprém - Vardar Szkopje SEHA Liga mérkőzésen a Veszprém Arénában 2014. szeptember 13-án..
MTI Fotó: Kovács Anikó
Veszprém, 2014. szeptember 13. Mikler Roland, a Veszprém kapusa és Matjaz Brumen, a Vardar Szkopje játékosa az MKB-MVM Veszprém - Vardar Szkopje SEHA Liga mérkőzésen a Veszprém Arénában 2014. szeptember 13-án.. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Mikler Roland nyáron igazolt Szegedről Veszprémbe, a válogatott kapus a hétvégén a Bajnokok Ligája szuperrangadójának legjobbjaként segítette győzelemhez új csapatát. Az Európai Kézilabda Szövetség szakértői a hét csapatába választották a magyar kapust, aki ráadásul a hét legszebb védéseinek toplistáját is vezeti. Bár szerinte volt a győztesnél szebb védése is. 

"El sem tudom mondani, milyen boldog vagyok. Új fiúként kerültem egyből a mély vízbe, Mirko Alilovic műtétje és Fazekas Nándi Katarba szerződése miatt egyből éles helyzetekben kellett helytállnom, és nagyon örülök, hogy jó játékkal tudtam segíteni a csapatot – mondta Mikler, akinek 5000 szurkoló skandálta a nevét a Rhein-Neckar Löwen elleni BL-rangadón.

Kézilabdás berkekben szokták mondani a kapusokról, hogy nem sokat kell védeni, hanem jókor. Mikler a mérkőzés két igen fontos periódusában volt különösen ellenállhatatlan, az első félidőben nem hagyta ellépni a magabiztosan vezető németeket, a második közepén pedig komoly szerepe volt a Löwen megroppantásában.

Mikler ellenállhatatlan volt Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Az első félidőben nem ment olyan jól a játék, kicsit görcsösek voltunk, pedig a tét nagyságához méltó módon készültünk a világ legjobb formában levő csapata ellen. Tudtuk, mit kell tennünk, mégis csikorgott a játékunk – mondta a 42 százalékkal védő kapus.

Mikler egy ziccervédését választotta a hét védésének az EHF, de a kapus úgy gondolja, nem a kiválasztott volt a legfontosabb hárítása. "Volt benne némi mázli is, de az első félidő utolsó pillanatában sikerült kirúgnom egy lövést. Nagyon kellett, hogy ne menjenek el kettővel a szünet előtt, úgyhogy szerintem az volt a legfontosabb védésem."

A Veszprém a második félidőben felgyorsította támadójátékát, és a védekezése is összeállt, a szünet után már egyértelműen a magyar bajnok uralta a rangadót, és végül izgalommentessé tudta tenni a hajrát. „Jó azoknak, akik nem izgultak, én az utolsó pillanatig feszült voltam, és csak a legvégén hittem el, hogy ez már megvan – mondta nevetve Mikler. "A szünet után sokkal jobban kézilabdáztunk, megmutattuk az erőnket, de a szép siker ellenére nem szabad elbíznunk magunkat."

Újra egy csapatban Nagy Lászlóval Forrás: MTI/Kovács Anikó

Úgy tűnt, a második félidő közepére a Veszprém bedarálta német ellenfelét, a Löwen játékosai alaposan kifulladtak a hajrára. "Az az igazság, hogy minden ellenfelünk így jár majd, mert amit a falunk művel, az iszonyatosan sokat kivesz az ellenfelekből. [Nagy] Laciék védekezése olyan kemény, hogy a rengeteg megállító fault miatt a legszívósabb ellenfelek is kapkodják a levegőt a falunk előtt. A második félidőben már nekem is könnyebb dolgom volt, nagyon jól takartak előttem a srácok."

A veszprémi stábban gyorsan olyan kép alakult ki Miklerről, hogy példás hozzáállású, remek versenyzőtípus, akiben óriási becsvágy dolgozik. Az első pillanattól kezdve rengeteg különmunkát végez, de akik ismerték, azok nem lepődtek meg ezen. „Én soha nem vagyok elégedett magammal, mindig azt keresem, hol lehet még javulni. Sokan dicsértek tegnap is, de én tudom, hogy követtem el hibákat. Ez visz előre – tette hozzá Mikler, aki nem áll rosszul a forduló legjobb játékosának szavazásán sem.