Infarktusos hajrát nyert a Veszprém

Ortega Pérez, Antonio Carlos ARCKIFEJEZÉS felemeli a kezét kiabál MOZOG vezetőedző Kiel, 2013. április 21.
Antonio Carlos Ortega Pérez, az MKB Veszprém vezetőedzője csapatának a német THW Kiel ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játsz
Kiel, 2013. április 21. Antonio Carlos Ortega Pérez, az MKB Veszprém vezetőedzője csapatának a német THW Kiel ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott első mérkőzésén a kieli Sparkassen Arénában 2013. április 21-én. (MTI/EPA/Carsten Rehder)
Vágólapra másolva!
A házigazda MKB-MVM Veszprém bejutott a férfi kézilabda SEHA Liga négyes döntőjének vasárnapi fináléjába, miután izgalmas végjátékban 25-24-re legyőzte a horvát PPD Zagreb csapatát. A rendező a fehérorosz Meskov Breszttel mérkőzik meg a trófeáért.

Eredmény, elődöntő:
MKB-MVM Veszprém - PPD Zagreb (horvát) 25-24 (14-10)
a hazai góldobók: Iváncsik 5, Ilic 5, Chema 5, Gulyás 2, Nilsson 2, Zeitz 2, Nagy 1, Ugalde 1, Sulic 1, Lékai 1

Remekül kezdett a Veszprém, a 4. percben már 4-1-re vezetett, de a 2013-as bajnok horvátok 7-3 után 9-9-re egyenlítettek. Időkérés után a félidőt négy hazai gól zárta, így lett 14-10 a szünetre.

A két BL-negyeddöntős csapat csatájában állandósult a különbség, negyedórával a vége előtt 21-16-ra lépett el az esélyesebb magyar együttes, és ettől egy kicsit kiengedett, kényelmessé vált.

Carlos Ortega, a Veszprém edzője Forrás: MTI/EPA/DPA/Carsten Rehder

Ezt követően a vendégek sorozatban háromszor voltak eredményesek, és egy csapásra izgalmas lett a végjáték. Az 55. percben már csak minimális volt a magyar csapat előnye (23-22), sőt, miután a zágrábiak kivédekeztek egy emberhátrányt, egyenlítettek is (24-24).

A végjátékban Chema gólt szerzett, Nagyot viszont kiállították, Mikler azonban emberhátrányban ziccert fogott, és ez minden értelemben döntőnek bizonyult.

Több kell a végső győzelemhez

"Gratulálok a Zágrábnak, végig nagyon jól játszott, nem tudtuk megtörni. Sokat elmond ellenfelünk elszántságáról, hogy kevés csapat ellen kell az utolsó támadásig izgulnunk hazai pályán. Támadásban rengeteget hibáztunk, ezen változtatnunk kell a döntőben" - nyilatkozta a meccs után Carlos Ortega, a hazaiak edzője.

Iváncsik Gergő szerint is remek meccset játszottak. "Jól indult mindkét félidő, de aztán megtorpantunk, és csak a hajrában tudtunk kicsikarni a győzelmet. Több kell a végső győzelemhez."

Közel volt a zágrábi bravúr

"Többször is 3-4 gólos hátrányba kerültünk, és rengeteg energiánkba került visszajönni a meccsbe, ennek ellenére a hajrában újra feljöttünk, de a Veszprém erejét és játékosai erejét mutatja, hogy nem törtek meg. Gratulálok a magyar csapatnak" - mondta a zágrábiak edzője, a játékosként olimpiai és világbajnok Veselin Vujovic.

A Zagreb jobbátlövője, Luka Stepancic azt mondta, közel voltak a bravúrhoz. "Nem adtuk fel akkor sem, amikor nehéz helyzetben voltunk, de egyelőre a Veszprém hazai pályán még nagy falat nekünk. Elégedett vagyok a saját játékunkkal, a Veszprémnek sok sikert a döntőben."

A Veszprém a vasárnapi fináléban a címvédő macedón Vardar Szkopjét kiejtő Breszttel találkozik.

A másik elődöntőben:
Meskov Breszt (fehérorosz) - Vardar (macedón) 32-28 (16-11)

A vasárnapi program, a 3. helyért:
15.30: Vardar - Zagreb

döntő:
18.00: Veszprém - Breszt