Vágólapra másolva!
Az MKB-MVM Veszprém rendkívül magabiztos, 31-23-as győzelmet aratott a spanyol La Rioja vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szombati első mérkőzésén.

Férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
La Rioja (spanyol) - MKB-MVM Veszprém 23-31 (10-15)

A visszavágót jövő szombaton rendezik.

Mikler lehúzta a rolót

Kiválóan, 0-4-gyel kezdett a Veszprém, támadásban Sulicot könnyedén játszották meg a társai, hátul pedig Mikler rendre megzavarta a hazai lövőket. A magyar válogatott kapusának több mint hat és fél perc után tudták az első gólt lőni. A magyar bajnokcsapat az első negyedóra végén aztán kissé megtorpant, a hazaiak ezt kihasználva feljöttek egy gólra (6-7). Ezt követően fej fej mellett haladtak egymással a csapatok, majd a játékrész hajrájában nagyobb sebességre kapcsolt a Veszprém és a szünetre ötgólos előnyre tett szert.

A hajrában jött a veszprémi henger

A második félidőben villámrajtot vett a hazai csapat, és ismét felzárkózott egy gólra (14-15). Antonio Carlos Ortega, a Veszprém vezetőedzője időt kért, és rendezte a sorokat. Nem sokkal később a magyar csapat újra visszaállította a négygólos különbséget, ekkor a La Rioja nyitott védekezéssel próbálta megzavarni riválisát, egy rövid időre sikeresen, de ezután újra a Veszprém percei következtek. A magyar együttes a hajrára teljesen felőrölte riválisát, és végül magabiztos győzelmet aratott.

Iváncsik Gergő, a veszprémiek balszélsője pályafutása 602. mérkőzését játszotta a klub színeiben, így Csoknyai István rekordját megdöntve a házi örökranglista élére ugrott.


A további program:

később:
Dunkerque (francia)-PSG (francia) 17.00
RK Zagreb (horvát)-Kolding (dán) 18.00
Wisla Plock (lengyel)-Vardar Szkopje (macedón) 20.45

vasárnap:

Aalborg (dán)-Barcelona (spanyol) 16.50
Montpellier (francia)-Kielce (lengyel) 17.00
Flensburg-Handewitt (német) - THW Kiel (német) 19.30

pénteken játszották:

Rhein-Neckar Löwen (német) - MOL-Pick Szeged 30-34 (17-16)