Vágólapra másolva!
A Golden State Warriors 105-97-re nyerni tudott a Cleveland Cavaliers otthonában, így 4-2-es összesítéssel behúzta az NBA nagydöntőjét. A finálé legjobb Andre Igoudala lett a Warriorsból.

A Golden State remekül kezdte a meccset, az első negyed végén 13 ponttal tartott előrébb (28-15), de a nagyszünetben már csak 2 pont volt az előnye, mert a 32 pontig jutó LeBron James vezérletével a hazaiak fokozatosan felzárkóztak.

A harmadik negyed ismét a Warriorsé volt, az egyaránt 25 ponttal záró Stephen Curry és Andre Igoudala húzta a vendégek szekerét, de a tripladuplát - 16 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz - elérő Draymond Green is sokat segített nekik.

Az utolsó 12 percet 12 pontos előnnyel kezdte a Golden State, amely a hárompontosokkal folyamatosan megakadályozta, hogy a Cavs igazán közel tudjon jönni, így a végső dudaszó után Jamesnek nem maradt más, kénytelen volt gratulálni Currynek. A Golden State 1975, azaz 40 év szünet után lett újra az NBA bajnoka, és a döntő legjobbja is innen került ki Igoudala személyében.

Megnyerték az alapszakaszt, majd a rájátszásban is révbe értek Forrás: AFP

A Golden State elsőéves edzője, Steve Kerr játékosként öt bajnokságot nyert, hármat a Chicago Bullsszal, kettőt a San Antonio Spursszel, és most már edzőként is megvan az első komoly sikere. Újonc edző ezt megelőzően 1982-ben vezette bajnoki címig csapatát, akkor a legendás Pat Rileynek sikerült a Los Angeles Lakersszel. Clevelandnek pedig továbbra is várnia kell, a város csapatai 1964 óta nem tudtak bajnokságot nyerni.