Dujshebaev elfogadja, ha kirúgják

talant dujshebaev
Gdansk, 2016. január 18. Talant Dujshebaev szövetségi kapitány a férfi kézilabda Európa-bajnokság D csoportjában játszott Oroszország - Magyarország mérkőzés végén Gdanskban, az Ergo Arénában 2016. január 18-án. A magyar válogatott 27-26-ra kikapott. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Talant Dujshebaev ezúttal is magára vállalta a felelősséget a Németország elleni tízgólos vereség után. A magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, elfogadja, ha felbontják a szerződését. 

A magyar válogatott minden játékelemben alárendelt szerepet játszva kapott ki Németországtól, Talant Dujshebaev csapatának egyetlen percig sem volt esélye a győzelemre. Ahogy az oroszok és a dánok elleni vereség után, úgy ezúttal is magára vállalta a felelősséget a kapitány.

"Már korábban is elmondtam, most is megismétlem, egyedül az enyém, és nem a játékosaimé a felelősség. Ha nincsenek úgy felkészítve, hogy győzzenek, akkor azért nem őket kell elővenni. Ma újra azt láttam, hogy sajnos én hibáztam, mert

Kilenc tapasztalatlan játékos szerepelt a keretben, de én állítottam össze a csapatot, ezért is én vagyok a felelős - idézi a Nemzeti Sport Online a sajtótájékoztatóról a kapitányt.

Talant Dujshebaev foghatja a fejét Forrás: MTI/Kovács Anikó

Bár még nem ment el végleg az esély az olimpiai selejtezőre, a csapat játéka nem azt mutatja, hogy itt mi bárkit is le tudnánk győzni. Dusjhebaevnek bő egy éve volt, hogy felkészítse a csapatot az Eb-re, de talán még soha nem volt ilyen gyenge magyar válogatott egyetlen világeseményen sem, így természetesen szóba került a folytatás is.

Leteszi a szerződését az asztalra

„Az Európa-bajnokság után leteszem a szerződésem a magyar szövetség elnökségének, illetve elnökének az asztalára.

Ez nem azt jelenti, hogy lemondok, hanem azt, hogy amennyiben és ahogyan változtatni kívánnak, azt elfogadom.

A szerződésem a 2017-es világbajnokság végéig szól, és ha rajtam múlik, minden erőmmel és igyekezetemmel folytatom a megkezdett munkát, a fiatalítást, a jövő csapatának építését."

Az Európa-bajnokság előtt még a torna megnyeréséről beszélő kapitány a középdöntő első meccse után már a fiatalítást teszi felelőssé a gyenge játékért. Dujshebaev derűlátó, szerinte Tokióra sikercsapatot lehet csinálni a válogatottból.

Esélyünk sem volt a németek ellen Forrás: MTI/Kovács Anikó

„Időt, türelmet kell adni azoknak a fiataloknak, akik most néhány válogatottsággal a hátuk mögött küszködnek a világ legjobbjaival felálló ellenfelekkel. Ha majd harminc-negyven hasonló hőfokú meccsen lesz túl Bodó, Faluvégi vagy Bánhidi, akkor biztosan sokkal jobban teljesít, akkor kibontakozhat a tehetsége, az ambíciója.

Lassacskán, de a 2020-as olimpiára biztosan kialakul az új magyar sikercsapat.

Magamról még annyit, ha bizalmat kapok a folytatáshoz, szívesen vezetem tovább a csapatot, amelyben igenis látok fantáziát, látom a sikeresebb jövőjét."