Az ellenfél palánkját védte az átvert kosárlabdacsapat

NCAA Women's Basketball Tournament - Final Four - Championship GettyImageRank3 BASKETBALL
NEW ORLEANS, LA - APRIL 09: Stefanie Dolson #31, Kaleena Mosqueda-Lewis #23, Caroline Doty #5, Breanna Stewart #30 and Kelly Faris #34 of the Connecticut Huskies take the court against the Louisville Cardinals during the 2013 NCAA Women's Final Four Championship at New Orleans Arena on April 9, 2013 in New Orleans, Louisiana. Chris Graythen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ha nem is a taktikai zsenialitás netovábbja, de ördögien jó trükk, amit a Louisville Cardinals amerikai egyetemi női kosárlabdacsapat edzője kiagyalt.

A Duke elleni bajnoki mérkőzésen a második negyed után, azaz a meccs felénél 25-23-ra vezettek a vendégek, és a harmadik negyedet ők kezdhették oldalbedobással a felezővonaltól. Jeff Waltz, a Louisville edzője pedig meghúzta a váratlant.

Amikor látta, hogy a Duke játékosai azon a térfélen melegítenek, ahová majd támadniuk kell, az edző agyában megfogant az ördögi terv, és saját játékosait is arra a térfélre küldte fel, mintha csak felállnának a hamarosan induló támadáshoz.

A bedobás után aztán jött a váratlan fordulat, amikor a Louisville játékosa, Brihanna Johnson megindult a Duke üresen hagyott palánkja felé, és megszerezte pályafutása talán legkönnyebb kosarát.

A nagy terv azonban csak részsikert hozott, a meccset ugyanis jó hajrájának köszönhetően a Duke nyerte 58-55-re, de most pár napig mindenki Waltz edző húzásáról fog beszélni.

(via Index)