Kettős győzelem a budapesti Final Six-en

Bajnokok Ligája Final Six,  vízilabda, polo, vízipóló, Final Six, Duna Aréna.
Jug Dubrovnik-Szolnoki Dózsa Közgép
döntő
2017.05.27.
A magyar színeket a címvédő Szolnok, valamint a legutóbb negyedik Eger és az OSC képviseli a BL-ben
Vágólapra másolva!
Parádés eseménnyel és magyar Bajnokok Ligája-győzelemmel avatták fel a vízilabdázók az impozáns Duna Arénát. A létesítmény hivatalos megnyitójára a Final Six keretén belül, szombaton került sor. A csütörtöktől szombatig tartó hatos döntőn nem csupán a magyar csapatok, azaz az elődöntőbe jutó Eger és a Bajnokok Ligáját megnyerő Szolnok vizsgáztak jelesre, hanem a szervezők is, a 2014-es budapesti Európa-bajnokságot és a 2016-os BL hatos döntőt követően újabb pólós csúcseseménynek adott otthont a magyar főváros.

Már az első, csütörtöki napon több mint ötezren követték figyelemmel a helyszínen a negyeddöntőket a Dagály területén rekordidő alatt felépült komplexumban. A pénteki elődöntők és a szombati helyosztók pedig még magasabb nézettséget hoztak: az utolsó napon közel tizenkétezren szurkoltak a lelátókon,

összesen pedig több mint 20 ezren látogattak ki a Duna Arénába a három nap alatt, ez is éppen úgy rekord, mint a döntő helyszíni nézettsége,

hiszen Magyarországon és a Bajnokok Ligája történetében sem látogatott ki még annyi szurkoló vízilabda-mérkőzésre, mint a szombati zárónapon.

A Szolnok sikerével ért véget a budapesti Bajnokok Ligája hatos döntője Fotó: Hirling Bálint - Origo

A Magyar Vízilabda Szövetség promóciós stratégiájának középpontjában a mérsékelt jegyárak álltak, hiszen a legfőbb cél az volt, hogy a Final Six igazi családi esemény legyen.

A minden eddiginél magasabb médiaérdeklődés jellemezte hatos döntőt, közel 200 televíziós, rádiós és újságíró tudósított az eseményről.

A létesítmény az elmúlt hetekben még építési terület volt, az építőkkel és a beruházókkal együtt a Magyar Vízilabda Szövetség olyan kialakítást tett lehetővé a hatos döntő idejére, amely révén minden biztonságosan szórakozhatott és nézhette a mérkőzéseket.

A Szervező Bizottságon belül külön csapat dolgozott a mérkőzések melletti szórakoztató produkciókon is, az Antenna Hungaria révén eddig soha nem látott technika vonult fel az eseményen: a mérkőzéseken 20 kamera dolgozott, 16 ledfal szolgálta ki a nézőket és kiemelkedő hangtechnika jellemezte a Final Sixet. A szórakoztató produkciókon kívül 3D vetítés is színesítette az eseményt.

Óriási közönségsiker volt a budapesti rendezvény Fotó: Hirling Bálint - Origo

A Magyar Vízilabda Szövetség 4 év alatt – az Európa-bajnokságot, a masters Eb-t és a Final Six-tornákat beleértve – négy nagy európai eseménynek adhatott otthont, folyamatosan elnyerve az Európai Úszó Liga bizalmát.