Vágólapra másolva!
A macedón bajnok Vardar Szkopje az utolsó másodpercben lőtt góllal 24-23-ra legyőzte a Paris Saint-Germaint a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni Final Fourjának döntőjében, és történetük során először nyerték meg a sorozatot.

Bajnokok Ligája, döntő:
Vardar Szkopje (macedón)–Paris Saint-Germain (francia) 24-23 (11-12)
a legeredményesebb játékosok:
Gyibirov 7, Cindric, Cupic, Borozan 3-3, illetve N. Karabatic 5, Hansen, Narcisse 4-4

A kölni négyes döntőben a legkevésbé esélyes – annak ellenére, hogy csoportgyőztesként, majd a negyedddöntőben a Flensburgot oda-vissza verve jutott el Kölnbe - Vardar Szkopje már az elődöntőben megmutatta, hogy illett volna sokkal, de sokkal komolyabban venni, amikor egy hihetetlenül kiélezett csatában 26-25-re verték a Barcelonát.

A Vardar Szkopje jelenleg a világ legjobb férfi kézilabda csapata Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

A döntőben a Veszprém ellen ugyancsak egy góllal győző francia színekben inuló világválogatott, a PSG sem bírt velük. Sőt, nem is nagyon volt esélye a végső sikerre - a meccsen 1-0 után mindössze három olyan perc volt, amikor a franciák vezettek – közvetlenül a szünet előtt és után.

A Vardar mindkét félidőben tudott három góllal vezetni,

és ugyan a PSG mindkét alkalommal ledolgozta a hátrányt, de képtelen volt egy gólnál nagyobb előnyt építeni - vagy legalább azt az egy gólt megtartani.

A kapusok mindkét oldalon remekeltek, Thierry Omeyer és Sterbik Árpád is parádézott, az pedig, hogy a macedón védelem 23 gólon tartotta a Mikkel Hansennel, Abalóval, Narcisse-szal, Gensheimerrel, Nikola Karabiccsal felálló francia támadósort mindennél beszédesebb adat.

A mérkőzés utolsó tíz másodperce pedig méltó volt egy BL-döntőhöz, előbb Daniel Narcisse kiegyenlít, majd hét másodperccel a vége előtt a Vardar időt kér, hogy aztán felérve Omeyer kapujáig Ivan Cupic bevágja a jobbszélről:

A Final Four legértékesebb játékosa, az MVP-je a macedónok, egykor Veszprémben és Szegeden is megfordult kapusa, Sterbik Árpád lett, aki kilencedik BL-döntőjét játszotta, és a negyediket nyerte meg, míg az idény gólkirálya a párizsi Uwe Gensheimer lett 115 góllal.