Vágólapra másolva!
Péntek este a magyar női kosárlabda-válogatott 14 ponttal kikapott az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes spanyoloktól Hradec Královéban, a csehországi Európa-bajnokság nyitófordulójában.

A magyar válogatott végig elszántan és egységesen harcolt, így helytállva, tisztességes vereséggel hagyta el a parkettet. Stefan Svitek szövetségi kapitány a jó védekezést emelte ki a mérkőzés után.

"Az elején kicsit túlságosan tiszteltük az ellenfelet, de aztán felvettük a harcot, és

Gyors, modern kosárlabdát játszottak, de szerencsére kevés tiszta dobást engedtünk. Ami holnap a cseheket illeti, mindkét csapaton pszichés nyomás lesz a továbbjutás miatt, de szerintem rajtuk nagyobb lesz. Mi játsszuk a játékunkat, lehetőleg a mainál precízebben."

Fegyverneky Zsófi és Stefan Svitek is a jó védekezést dicsérte Forrás: Origo

A csapatkapitány Fegyverneky Zsófi szintén a jó védekezést és a csapategységet dicsérte.

„Összességében nagyon jó meccset játszottunk a spanyolokkal.

– kezdte Fegyverneky Zsófia. „Pár extra kosár hiányzott, bár hozzá kell tenni, hogy az ellenfelünk nagyon jól védekezett, így nehéz volt tiszta dobóhelyzeteket kialakítani. Pozitívan élem meg a mérkőzést, jó ráhangolódás volt a csehek elleni sorsdöntő meccsre. Egy percig sem éreztem azt, hogy komoly vereségbe szaladhatunk bele."

A mérkőzés előtt az M4 Sport kommentátora, Knézy Jenő azt mondta az Origónak, hogy tíz-tízenöt pontos vereség még ideális lenne, mert az lelkileg nem törné meg a magyar csapatot.

Fegyverneky Zsófi élet-halál meccsre készül a csehek ellen Forrás: Origo

„Kialakult a tízpontos különbség, amit nem nagyon engedtünk tovább. Úgy érzem, ennek a csapatnak az erőssége, hogy nagyon együtt vagyunk. Mindenki tudja a dolgát. Amikor jönnek a cserék, akkor védekezésben is tudjuk hozni ugyanazt a szintet. Összességében elégedett vagyok a meccsel.

– tette hozz Fegyverneky Zsófi, a magyar válogatott csapatkapitánya.

Stefan Svitek tanítványai szombaton 18 órakor mérkőznek a házigazda csehekkel, akik első meccsükön 59-47-re kikaptak az ukránoktól, így számukra "élet-halál" kérdése a magyarok elleni találkozó.

A kvartett győztese közvetlenül a negyeddöntőbe jut, a második és harmadik helyezettek nyolcaddöntőt játszanak, az utolsó pedig befejezi szereplését.