Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC hazai pályán 27–16-ra győzött a dán Midtjylland ellen a kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójában.

A Győr címvédőként kezdte meg a 2017/2018-as Bajnokok Ligája-idényt, miután a májusi Final Four döntőjében hosszabbításban 31–30-ra megverte a Vardar Szkopjét. A csütörtöki sajtónyilvános edzésen Görbicz Anita elmondta, hogy mindenki remek formában van, minden adott, hogy ismét nagy szezonja legyen a csapatnak.

A dánok sokáig nem tudták feltörni a győri falat Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ennek megfelelően kezdett a Győr a Midtjylland ellen, amely az első tíz percben veszélyes támadást sem tudott vezetni. A hazaiak vagy már a térfél közepén elhappolták a labdát, vagy a fal zárt össze jól. A győriek minden sikeres védekezésnél úgy ünnepteltek, mintha a meccset nyerték volna meg.

A 11. percben már öt gól volt a különbség,

amikor a Midtjylland hétméterest kapott. Itt volt az esély a szépítésre, de az egész meccsen parádésan védő Kiss Éva megfogta a rosszul helyezett lövést – a kapu mögötti szurkolótábor el is kezdte éltetni a kapust.

A Győr nem hagyta felzárkózni a Midtjyllandot Fotó: Szabó Gábor - Origo

10:21-nél a dánok időt kértek, ami láthatóan jót tett nekik: gyorsba lőttek hármat, de még mielőtt elhihették volna, Oftedal első győri BL-góljával visszaállt a rend.

A 20. percre már ismét öt volt közte, félidőben pedig 15–8 volt az eredmény.

A szünet után csak tovább nőtt a szakadék a két csapat között, a Midtjylland képtelen volt feltörni a győri védelmet, ha véletlenül mégis, akkor pedig Kiss védett. Pedig a dán csapat rendre 20 gól fölött lő a bajnokságban, ahol öt forduló után négy győzelemmel és egy vereséggel a második jelenleg.

A második félidőben sem volt esélye a dánoknak Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Játszik az ETO" – kiabálták a szurkolók. A győr egymásutánban dobálta a gólokat, és már azt is megengedhette magának, hogy lecserélje Kisst. A Midtjylland időkérésekkel próbált visszajönni a meccsbe, de a hazaiak lendületét nem tudta megtörni, és

az 50. percre állandósult a kilenc–tízpontos különbség.

A hátralévő időben jutalomjátékot játszott a Győr, a szurkolók biztatása közben sorra szerezték az újabb gólokat, a nyáron szerződtetett Anja Althaus is betalált.

A vége 27–16 lett, így a Győr magabiztos győzelemmel kezdte a BL új szezonját, és indult el a címvédés felé.

Bódi Bernadett szerint még van hova fejlődni Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Magabiztos győzelemre számítottam, de ennyire fölényesre nem – kezdte az értékelést az Origónak Bódi Bernadett. – Nagyon jó volt a védekezésünk, Éva szenzációs volt.

Ez most egy ilyen meccs volt, 16 gólt kaptunk, de lesznek napok, amikor elő kell vennünk a harcosabbik énünket, és keményebben kell védekeznünk."

Kiss Éva (pirosban) volt a meccs egyik legjobbja Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Nagyon jó védekezés volt előttem, ez sokat segített nekem is. Jól esett a szurkolók biztatása.

Ennek megfelelően készültünk, és szerencsére minden jól alakult" – mondta Kiss Éva.

Görbicz Anita is a jó védekezést emelte ki: „Nagyon komoly védekezéssel készültünk a meccsre, szerintem ezt sikerült is teljesíteni. Meccs közben nem foglalkoztunk a gólkülönbséggel, csak a saját játékunkat próbáltuk játszani."