Vágólapra másolva!
Egy röplabdameccsen a 25 pontig tartó szettben idegenben 24-17-re vezetni nagyjából olyan, mintha egy kosármeccsen 3 perccel a vége előtt 20 pontos előnyben lenne az ellenfél. Innen szettet (meccset) nyerni a csoda kategóriája, vagy lehetetlen küldetés. A szerdai Swietelsky-Békéscsaba - Fatum-Nyíregyháza női Extraliga elődöntőben mégis ez történt. Hollósy Lászlóval Békéscsabán nem először fordul elő hasonló.

Akik látták azt a heroikus küzdelmet, amit a BRSE a Nyíregyháza ellen a negyedik szettben 17-24-es állásnál bemutatott, talán sosem felejtik el ezt a pár percet. Így lehetett ezzel a vendégek edzője, Hollósy László is, aki szinte el sem hitte, mi történik velük.

Amikor a meccs után megkérdeztem a trénert, hogy pályafutása során akadt-e már olyan, hogy 24-17-es állásról elveszítsék a játszmát, nemmel felelt.

Ugyanakkor az emlékkönyvekben kotorászva mi mégis találtunk egy nagyon hasonló esetet.

2013. április 23-án a női röplabda-bajnokág ötödik bronzmérkőzésén a BRSE és a Testnevelési Főiskola csapata 2-2-re állt, a mindent eldöntő meccset Békéscsabán rendezték. Ennek ötödik szettjében

a Hollósy László vezette TF 14-10-re vezetett, azaz egy pont kellett volna a budapestieknek ahhoz, hogy bronzérmesek legyenek.

Ekkor a békéscsabai Soós Nikolett állt oda nyitni. A vendégek szinte már elkönyvelték a győzelmet, de a BRSE valami elképesztő bravúrral 16-14-re megfordította az állást és megnyerte a bronzérmet.

A Nemzeti Sport jelenti 2013. április 24-én Békéscsabáról Forrás: Arcanum

17-24, vagy 10-14? Úgy látszik, a Békéscsabának tényleg egyremegy.

A két csapat mindent eldöntő, ötödik elődöntőjére április 15-én, hétfőn kerül sor Nyíregyházán. Amelyik együttes ott nyer, döntős és a Vasassal küzdhet az aranyéremért.