Vágólapra másolva!
A női kézilabda NB I-ben listavezető Siófok KC bejelentette, hogy Danick Snelder, Laura van der Heijden és Dinah Eckerle közös megegyezéssel távozott a klubtól.

A két holland világbajnok és a német kapus, Eckerle távozásának körülményeiről Fodor János, az SKC ügyvezetője és Zdravko Zovko, a csapat vezetőedzője beszélt a Balaton-parti egyesület honlapján.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

"Mindhárom játékossal leültünk tárgyalni, miután jelezték távozási szándékukat. Danick, Laura, Dinah és én is arra törekedtem, hogy korrekten, közös megegyezéssel váljunk el egymástól és ez így is történt.

Szeretném cáfolni azokat a híreszteléseket, miszerint financiális problémák vezettek a történésekhez.

Amikor aláírtak Siófokra, akkor minden jel arra utalt, hogy a Bajnokok Ligájában fogunk játszani, de aztán nem így lett. Úgy gondolom, hogy ez a tényező sok játékosnál problémát okozott" - mondta Fodor János.

- nyilatkozta Zdravko Zovko.

"Ugyan még csak pár napja kezdtük el a közös munkát, de nagyon motiváltnak látom a lányokat. Arra koncentrálunk, aki itt van velünk. A novemberi mérkőzések után meg fogjuk vizsgálni, hogy milyen lehetőségeink vannak az átigazolási piacon a távozók pótlására" - mondta az NB I első helyezettjének új vezetőedzője.

A három fent említett játékos mellett korábban a spanyol világbajnoki ezüstérmes irányító, Nerea Pena, illetve Bent Dahl, a nyáron Norvégiába hazatérő Tor Odvar Moen másodedzőjéből lett vezetőedző is hasonló sorsra jutott a Balaton-parton.