Több válogatott szerint továbbra is tragikus állapotok uralkodnak a férfi kézilabda vb-n

Horizontal
Ole Ervik itt még a norvég kapuban a 2014-es férfi kézilabda Európa-bajnokságon
Vágólapra másolva!
A norvég férfi kézilabda-válogatott egykori kapusát, Ole Ereviket megrendítik azok a körülmények, amelyeket Egyiptomban a szerdán elkezdődött férfi kézilabda-világbajnokságon tapasztal. Erevik most tévékommentátorként érkezett az afrikai országba. Szerinte, ha a körülmények nem változnak, veszélybe kerülhet a világbajnokság folytatása. Idegesek a dánok és a németek is, nem is hallgatják el a véleményüket. Az IHF folyamatos össztűz alatt áll, de Musztafa elnök nem ideges, szerinte minden rendben van Egyiptomban.

Mielőtt belemennénk a részletekbe, amelyet a norvég Aftenposten című lap közölt, fontos elmondani, hogy Európában Norvégia az az ország, ahol talán a legszigorúbb védekezési szabályokat hozták meg a koronavírus elleni küzdelemben.

Ha három hétig minden így marad, teljesen indokolatlan világbajnokságot szervezni" - mondta Erevik a VG-nek.

Ole Ervik itt még a norvég kapuban a 2014-es férfi kézilabda Európa-bajnokságon Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Erevik szerint a zárt buborékban is többször megsértik a szabályokat. "Tragikomikus, aminek tanúi vagyunk.

Ole Erevik, aki tévékommentátorként dolgozik Kairóban Forrás: VG.no

A norvég válogatott, amelyet a vb egyik nagy esélyesének tartanak, Marriott Mena House-ban lakik, Kairó mellett. Sander Sagosen, a csapat legjobb játékosa a következőket mondta:

- mondta Sagosen, aki Christian Berge szövetségi kapitánnyal együtt a szervezőktől folyamatosan azt követeli, hogy változtassanak a körülményeken.

A norvég tévések videóját Kairóból itt tudja megtekinteni:

A norvég csapat csütörtökön este a franciák ellen vív óriási rangadót a férfi kézilabda vb-n.

Közben a dán TV2 oldalán is részletes beszámolót olvashatunk a kairói állapotokról. A dán újságírók a következőket rögzítették:

  • Bár az előzetesen kiadott protokoll szerint mindenkinek szkennerrel kellett volna megmérnie a testhőmérsékletét a repülőtéren és a szállodában is, a dán TV 2 egyetlen munkatársának sem tették meg ezt, pedig ők is a buborékban laknak. A dán játékosok legalább úgy léphettek be a hotelbe, hogy megmérték a lázukat. Az IHF tisztviselői és a bírók is részesültek lázmérésben.
  • A buborékban mindenhol megkövetelik a maszkviselést, de a szállodában és a csarnokokban is sok embert látni maszk nélkül.
  • A sajtó munkatársait egyáltalán nem tájékoztatták arról, hogy hol és mikor végzik el a 72 óránként kötelező PCR-teszteket
  • A Hotel Marriottban rengetegen laknak. Nyolc csapatot is itt szállásoltak el. Itt lakik az IHF-vezérkar, itt vannak a bírók és a sajtó képviselői is. Bár a liftekben a földre ragasztott matricák szólítják fel az embereket, hogy tartsák a távolságot, erre szinte rá sem hederítenek. A dán tévések szerint sokan, amint belépnek a hotelbe, sutba vágnak minden szabályt.

Már Gízában a magyarok

A magyar férfi kézilabda-válogatott pénteken kezdi meg a szereplését a Zöld-foki-szigetek ellen a világbajnokságon. A mieink szerdán este rendben megérkeztek Gízába, ahol elfoglalták a szállásukat.

Nem nyugodtak a németek sem. Axel Kromer sportigazgató nem akart hisztériát kelteni, de a körülményekkel ő sem elégedett. Szerinte a szállodakomplexumban élő csapatok nagyobb szétválasztását haladéktalanul meg kell kezdeni, és a hotel személyzetét is alaposabban kell ellenőrizni.

Azt akarjuk, hogy több még szobát nyissanak meg, különösen az étkezéseknél válasszák jobban szét a csapatokat"

- mondta a DHB sportigazgatója.

Hasszan Musztafa IHF-elnök mindennel elégedett Forrás: AFP

Az IHF elnöke, az egyiptomi Hasszan Musztafa a következőket mondta:

Musztafa mindezt a dán TV 2-nek nyilatkozta.