Hetven meccset játszott a válogatottjukban, de állampolgárságot nem adnak neki

RugbyU Horizontal
Australia's fly half Quade Cooper (C) runs between Argentina's scrum half Martin Landajo (R) and Argentina's full back Joaquin Tuculet during the Rugby Championship International test match between Argentina and Australia at Twickenham stadium in south west London on October 8, 2016. - Australia won the game 33-21. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
A 70-szeres válogatott ausztrál rögbis, Quade Cooper elképesztőnek nevezte a döntést, miszerint újból elutasították az állampolgárság iránti kérelmét.

A 33 éves Cooper ugyan Új-Zélandon született, de húsz éve megszakítás nélkül Ausztráliában él, ennek köszönhetően pedig az ország válogatottjában is játszhatott. 2008 és 2017 között két világbajnokságon, és összesen 70 mérkőzésen viselte az ausztrál válogatott mezét, és úgy érezte, eséllyel pályázik rá, hogy végre az állampolgárságot is megkapja. Kedden azonban levelet kapott az illetékes hivataltól, amiben azt írták neki, hogy a kérelmét elutasítják, mert nem csatolt bizonyító erejű dokumentumokat arról, hogy milyen, az ország javát szolgáló tevékenységeket végzett.

Mint Cooper közösségi médiás bejegyzéséből kiderül, ez már nem az első alkalom volt, hogy elutasították (ezért nem lehetett ott a 2016-os riói olimpián az ausztrál 7-es rögbi csapattal).

"Elképesztő. Az ausztrál kormány (ismét) elutasította az állampolgársági kérelmemet. 70 alkalommal viselte a zöld-arany mezt, de mostanában, de mostanában ez is kevés" - írta a bejegyzés végén