Vágólapra másolva!
Dél-Korea és Németország győzelmével zárultak a női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének szerda délutáni és kora esti mérkőzései.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Granollersből.

Dél-Korea már az első félidőben megnyerte a csehek elleni találkozóját. Az ázsiaiak már tíz góllal is vezettek az első 30 percben, és végül 20-szor találtak be a mieinkkel egy alapcsoportban lévő együttes kapujába.

A szünet után a koreaiak szépen őrizték előnyüket, és végül 32-26-ra diadalmaskodtak. A mezőny legeredményesebb játékosa Kim Jin-yi volt, nyolc góllal. A győri jobbátlövő, Ryu Eun-hee négy góllal zárt.

A német válogatott könnyedén verte Kongót Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marco Wolf

A német válogatottnak kellett kb. 5-8 perc, amíg megszokja az új helyszín jelentette körülményeket. Miután ez megtörtént, a találkozó alakulását végig kézben tartották, és simán verték Kongót.

Johanna Stockschläder hat góljával a németek legtöbb gólt szerző játékosa lett. A ferencvárosiak közül Emily Bölk egy, Alicia Stolle két góllal zárt.

Mindeközen Torreviejában a horvát és az argentin válogatott egy Brazília és Spanyolország számára kedvezően alakuló meccset játszott. Az argentinok 21-21-gyel fordultak a hajrája, de innen egy 1-7-es szériát produkálva kikaptak.

Brazília 38-31-re legyőzte a koronavírus-járványtól sújtott osztrákokat, így már most nagyon közel kerültek a legjobb nyolc közé jutáshoz. A dél-amerikaiaknak még az is belefért, hogy a szünet előtt sorozatban öt gólt kapva felhozzák magukra az ellenfelet. Az osztrák csapatban Kovács Patrícia nyolcszor talált a kapuba.

Női kézilabda-világbajnokság, középdöntő, 1. forduló: III. csoport (Granollers):
Koreai Köztársaság-Csehország 32-26 (20-13)
Németország-Kongó 29-18 (15-7)
később:
Magyarország-Dánia 20.30
IV. csoport (Torrevieja):
Horvátország-Argentína 28-22 (12-14)
Brazília-Ausztria 38-31 (15-15)
később:
Spanyolország-Japán 20.30