Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnok francia kézilabda-válogatott 36-23-ra legyőzte Ukrajnát az Európa-bajnokság csoportkörének szombat esti mérkőzésén.

Helyszíni tudósítás

Franciaország két ponttal a zsebében váhatta a nála jóval gyengébb képességű ellenfelével szembeni találkozót a szegedi Pick Arénában. A tokiói nyári játékok győztese jól is kezdte az összecsapást, az első 12 percben Vincent Gerard védéseivel és Romain Lagarde nagyszerű megmozdulásaival 8-4-re elhúzott.

Második meccsét is megnyerte a francia válogatott Szegeden Fotó: Csudai Sándor - Origo

Guillaume Gille bátran adhatott lehetőséget a fiataloknak, akik közül Thibaut Bried és Aymeric Minne is jó benyomást kelthetett a közel kétszektornyi francia szurkolóra. Amikor az ukránok sorozatban két gólt dobtak - az első félidőben már ez is nagy szó volt -, akkor az olyancsereként pályára lépő sztárok pillanatai következtek, mint amilyen a Barcelonában játszó Melvyn Richardson, vagy a Kielcében az ősszel remek teljesítményt nyújtó Dylan Nahi.

A szünetben végül 17-11-es francia előnyt mutatott az eredményjelző, az ukránok közül egyedül a balátövő Dmytro Horiha tudta magára felhívni a figyelmet szép góljaival. Északnyugati szomszédunk legjobbját a második játékrész negyedik percében piros lappal kiállították, ami végleg megpecsételte a sorsukat.

Dylan Nahi volt a franciák legeredményesebbje a szombat esti mérkőzésen Fotó: Csudai Sándor - Origo

Gennadiy Komok egy-két védést még be tudott mutatni, de innentől kezdve már csak az volt a kérdés, hogy mikor alakul ki a két csapat között a tízgólos különbség. Erre végül 28-18-nál került sor, amikor éppen egy 9-1-es francia széria közepén jártunk.

Franciaország végül 36-23-ra diadalmaskodott, így két forduló után továbbra is százszázalékos. Legeredményesebb játékosuk a hatgólos Nahi lett. A szélsőnél is többször talált a kapuba a 34. percben kiállított Horiha, aki héttel zárt.

Dmytro Horihának mutatták fel a piros lapot a kora esti találkozón Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az olimpiai bajnok már szinte biztos továbbjutónak tekinthető, ami az esti szerb-horvát balkáni rangadót követően válhat biztossá, ha Szerbia pontot szerez.

Férfi kézilabda Európa-bajnokság, csoportkör, 2. forduló
C csoport(Szeged, Pick Aréna):
Franciaország-Ukrajna 36-23 (17-11)
később:
Horvátország-Szerbia 20.30