Fegyverneky: Egy játékos életében nincs feljebb az Euroliga-döntőnél

Jelena Brooks hatalmasat játszott a Salamanca ellen
Vágólapra másolva!
Péntek este a női kosárlabda Euroliga isztambuli elődöntőjében a Sopron Basket 74-69-re legyőzte a spanyol Avenida Salamanca együttesét és bejutott a vasárnapi döntőbe. A találkozó után a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia, a 27 pontos Jelena Brooks és a vezetőedző Gáspár Dávid értékelt az Origónak.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Isztambulból.

Fegyverneky Zsófia a 247. Euroliga-meccsét játszotta, és pályafutása egyik legnagyobb sikerét aratta.

"Alig találom a szavakat. Nem tudok mit mondani. Negyven percig koncentráltunk. Függetlenül az utolsó negyedtől, ahol támadásban nem úgy teljesítettünk, mint az előző háromban.

Amit Jeca (Jelena Brooks) ma művelt, arra nincsenek szavak" - értékélt az Origónak a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia, aki úgy érzi, hogy a csapatnak az utolsó negyedben sem voltak gondjai.

Fegyverneky Zsófia a Sopron legendája Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Nem volt semmi probléma. Kicsit lassabbak voltak a támadásaink. Nem voltunk olyan agresszívak, mint az első három negyedben és kevésbé támadtuk a pick and rollokat, így az utolsó másodpercekre szorultak a dobások. Ettől függetlenül a védekezést ugyanúgy kontrolláltuk, és ez volt a kulcs" - tette hozzá Fegyverneky, aki úgy érzi, a török Fenerbahçe lesz a Sopron ellenfele a döntőben.

A meccs legjobbja Jelena Brooks volt, aki a 27 pontjával a Sopron legeredményesebb játékosa volt.

"Hát ez tényleg óriási, a csapat miatt voltam rá képes, mert bíztak bennem. Szinte szóhoz sem jutok egy ilyen tökéletes szezon után. Bíztak bennem a többiek, ezért is sikerült így játszanom. Büszke vagyok a csapatomra, hogy ilyen meccset tudtunk játszani, és hogy vasárnap ott leszünk a döntőben.

- mondta a Sopron játékosa, aki szintén kiemelte a csapat negyedik negyedben nyújtott védekezését. "Nekik 12 bevethető játékosuk volt, nekünk meg csak 8-9, és elfáradtunk kicsit, de tudtuk tartani magunkat a védekezéssel, és ennek köszönhetően nyertük meg a meccset."

Jelena Brooks hatalmasat játszott a Salamanca ellen Forrás: fiba.basketball/euroleaguewomen

Gáspár Dávid, a Sopron Basket edzője büszke, mert csapata úgy hozta le a meccset, ahogy az meg volt tervezve.

„Nem mindegy, hogy ki volt az ellenfél, és hogy ki kényszerített bele minket ebbe a játékba. Azt látom, ott is voltak üres dobóhelyzetek és nagyon sok elhibázott büntető, ami talán egy picikét nagyobb megnyugvást okozhatott volna. Ezen persze már kár sopánkodni, a szép győzelmet nem szeretném magyarázni.

A lényeg, hogy az első perctől a végéig koncentráltak voltunk és úgy hoztuk le a meccset, ahogy megbeszéltük. Nem lepett meg a teljesítmény, már láttam a csapatot így játszani, lehet, hogy idén kevesebbet.

De ez a csapatban benne van, aki ismeri és követi a játékunkat, az tudja, hogy ez a csapat képes rá" - értékelt a Sopron edzője, aki egyelőre nem foglalkozik azzal, melyik csapat lesz az ellenfél a vasárnapi döntőben.

Egyszerűen koncentrálni kell most a pihenésre, a regenerációra. Meglátjuk, hogy ki lesz az ellenfél, és nekik megyünk és nyilván a legjobbunkat akarjuk nyújtani.

Gáspár Dávid, a Sopron Basket edzője Forrás: fiba.basketball/euroleaguewomen

A 14-szeres magyar bajnok ötödik Final Fourjában másodszor jutott be a fináléba, ahol a házigazda török Fenerbahcéval csap majd össze vasárnap 16 órakor.