Iváncsik után újabb magyar kézilegenda fejezte be karrierjét

Albertville, 2017. január 22. Harsányi Gergely, Balogh Zsolt, Zubai Szabolcs, Juhász Ádám, Lékai Máté és Császár Gábor (b-j) ünnepli a magyar csapat 27-25 arányú győzelmét a dán válogatottal szemben a férfi kézilabda világbajnokság 16. fordulójában játszott Magyarország – Dánia mérkőzés végén a franciaországi Albertville-ben 2017. január 22-én. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)
Vágólapra másolva!
Lejátszotta pályafutása utolsó mérkőzését is Harsányi Gergely. A 179-szeres válogatott kézilabdázó az NB I/B alsóházának utolsó fordulójában hét gólt szerzett a Komárom csapatában a Debrecen ellen.

Azok után, hogy a tatai csapatban játszó Iváncsik Tamás szombaton jelentette be végleg a visszavonulását, a hétvégén újabb egykori magyar válogatott, Harsányi Gergely zárta le karrierjét.

A 2012-es férfi kézilabda Eb magyar sztárjai közül már alig akad ma is aktív játékos Forrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki

A jobbszélső poszton remeklő Harsányi pályafutása Nyíregyházáról indult, majd 1999-től tíz évig játszott a PLER-ben, ahol egy Magyar Kupa-bronzéremig jutott. Egy ferencvárosi félszezon után került Tatabányára, a legnagyobb sikerei színhelyére, ahol nyolc alkalommal szerzett magyar bajnoki bronzérmet.

2003 és 2018 között volt tagja volt a válogatottnak, mellyel a 2004-es és a 2012-es olimpián is negyedik helyezést ért el, világbajnokságon pedig egy 2009-es hatodik hely a legjobb eredménye a csapattal.

Harsányi Gergely 2018-ban hagyott fel a profi sporttal, az elmúlt négy évben is maradt Tatabánya közelében, hiszen két évet Iváncsik csapattársaként a Tatai AC-ben játszott az NB I/B-ben, 2020 óta pedig a Komárom VSE tagja volt. Utolsó találkozóját a Debrecen ellen játszotta hazai pályán, ahol hét góllal járult hozzá a 28-28-as döntetlenhez.