Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kiderült, milyen csoportba került az Euroliga-címvédő Sopron Basket

Sopron Basket win 1st-ever FIBA EuroLeague Women title FIBA Euroleague Women,Istanbul,Sopron Basket,Turkiye Horizontal
Szijjártó Péter is gratulált az Euroliga győztes Sopron Basket női kosárlabdacsapatának
Vágólapra másolva!
Csoportellenfeleket kapott a női Euroliga főtábláján a címvédő Sopron Basket, valamint az Atomerőmű Szekszárd, illetve az NKA Universitas PEAC és az UNI Győr MÉLY-ÚT a női kosárlabda Európa Kupa főtábláján.

A sorsoláson - melyről hiányoztak az ukrajnai háború miatt kizárt orosz klubok - a 16 csapatos főmezőnyben kapott helyet az áprilisi, isztambuli négyes döntőben a magyar klubkosárlabda legnagyobb sikerét arató Sopron - amely utána 15. NB I-es aranyérmét is begyűjtötte -, valamint az EL-ben az előző szezonban nyeretlenül debütált Szekszárd is.

A nemzetközi szövetség által rendezett pénteki sorsoláson a címvédő Sopron az első kalapból, a Szekszárd pedig az ötödikből várta a sorsolást. A két magyar csapat egy csoportba is kerülhetett volna, de végül ez szerencsére nem jött össze.

A soproniak a török Mersinnel, a belga Mechelennel, az olasz Schióval, a francia Landes-dal, a legutóbb bronzérmes Salamancával, a Villeneuve-Girona csata győztesével, továbbá egy selejtezős ellenféllel csapnak össze. A tolnai gárdára az ezüstérmes Fenerbahce, a lengyel Polkowice, az olasz Bologna, a francia Bourges, a spanyol Valencia, a cseh USK Praha és egy selejtezős rivális vár.

A bajnoki bronzérmes DVTK-HUN-Therm csapatának egy háromcsapatos tornát kell megnyernie ahhoz, hogy bemutatkozhasson a kontinentális elitben. Ebben az izraeli Ramla és a török Botas lesz az ellenfele. A második és harmadik helyezettek az Európa Kupa csoportkörébe kerülnek.

"Óriási élmény volt a zsúfolásig megtelt teremben visszanézni az előző szezon összefoglaló videóját" - nyilatkozta a müncheni sorsolás helyszínéről Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője.

"A sorsolásnál sokkal fontosabb, hogy önmagunk mércéje szerint dolgozzunk, és fejlődjön a csapat. Pikáns, hogy a csoportmeccsek során összefutunk a Salamancával, és szurkolunk a DVTK-nak, hogy az Euroligában is találkozhassunk" - tette hozzá. A zöld-sárgák október 26-án kezdenek az Euroligában, méghozzá a Mechelen vendégeként

A bajnoki negyedik PEAC és az ötödik Győr automatikusan az 1-es (keleti) főcsoport 19 legjobb csapata közé került az Európa Kupában. A pécsiek a B csoportban a bolgár Stara Zagorával, az Euroliga-selejtező B csoportjának a 2. helyezettjével és a török Hatay, illetve a görög Dimitriou által vívott EK-selejtező győztesével csapnak majd össze. A Rába-parti együttesre az F csoportban az izraeli Bnot Asdod, a litván Kibirkstis és az Euroliga-selejtező B csoportjának a 3. helyezettje vár.

Az eleve főtáblás mezőnyhöz csatlakoznak tehát az Euroliga-selejtező vesztesei, továbbá az oda-visszavágó alapon sorra kerülő EK-selejtező győztesei, ebben a kvalifikációban az NB I-ben hetedik Csata képviseli a magyar színeket. A budapesti gárda ellenfele az izraeli Ramat Hasaron lesz, a Csata idegenben kezdi meg a párharcot.

Az Európa Kupa előző idényében a Győr és a DVTK volt alanyi jogon főtáblás, míg a Csata és a PEAC a selejtezőből küzdötte fel magát a legjobbak közé. A Győr és a Csata a csoportkör után búcsúzott, a DVTK és a PEAC pedig a nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharcban maradt alul.

Mindent egy helyen az Eb-ről