A magyar kéziválogatott kapitánya aludni ment a sorsdöntő meccs alatt

RODRÍGUEZ, Chema
José María Chema Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya sárga lapot kapott
Vágólapra másolva!
Vasárnap este a svédországi kézilabda-világbajnokságon a mieink előbb 42-30-ra legyőzték a Zöld-foki Köztársaság csapatát, majd este annak drukkoltak, hogy Svédország verje meg Portugáliát, hogy összejöjjön a negyeddöntős szereplés. A magyar csapat tagjai eksztázisban ünnepelték a továbbjutást, Chema Rodríguez szövetségi kapitány viszont nem akart stresszelni, inkább lefeküdt aludni a mieink sorsáról döntő meccs alatt.

Vasárnap este a mieink továbbjutásunkhoz az kellett, hogy a házigazda svédek legyőzzék a portugálokat. A magyar csapat tagjai a szállodában izgulták végig a meccset, Chema Rodríguez szövetségi kapitány viszont nem akart stresszelni, inkább lefeküdt aludni.

"Csak próbáltam!" – mondta a Nemzeti Sportnak a szövetségi kapitány a svédek sikerével záruló meccs után. „Viszont valóban nem néztem a meccset,

- tette hozzá a spanyol szakember, aki hangsúlyozta, hogy a céljukat ugyan elérték, de ő nem szeret korlátokat állítani a csapat elé, így újra megpróbálnak majd csodát tenni az elődöntős szereplés kiharcolásával.

Chema Rodríguez eleget stresszelt már a világbajnokság alatt Forrás: MTI/Kovács Tamás

A magyar válogatott a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárta, az pedig hétfőn dől el, hogy a szerdai, stockholmi negyeddöntőben Dániával vagy Egyiptommal találkozik. A legjobb nyolc közé jutásukat az döntötte el, hogy a göteborgi középdöntő-csoport utolsó mérkőzésén Svédország 32-30-ra legyőzte Portugáliát vasárnap este, ezzel a magyar csapat a tabella második helyén végzett.