Itt kapcsolódtak ki a vb alatt az aranyérmes magyar pólósok - videó

Fukuoka, 2023. július 29. A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a férfi vízilabdatorna döntőjében játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 29-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresek után 14-13-ra győzött a görög csapat ellen és aranyérmet nyert. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Tíz év után először lett világbajnok a Varga Zsolt vezette magyar férfi vízilabda-válogatott Fukuokában. Azóta az is kiderült, hogy töltődtek fel a magyar válogatott tagjai közvetlenül a nagy menetelés előtt, amely világbajnoki címmel végződött.

Miután csoportgyőztesként egyből a negyeddöntőbe jutott a magyar vízilabda-válogatott a fukuokai vb-n, a játékosok hosszú idő után kaptak egy szabadnapot Varga Zsolt szövetségi kapitánytól, és meglátogatták a Nanzoint, azon belül is

a fekvő Buddhát, amely a világ legnagyobb bronzszobra: 41 méter hosszú, 11 méter magas és csaknem 300 tonna tömegű.

A csapat egyetlen olimpiai bajnoka, Varga Dénes mesélt a Magyar Nemzetnek a túráról.

"Elmentünk a fekvő Buddhához, nem tudom, pontosan mi neki a neve, de Buddha is és fekszik is, úgyhogy gondolom, nem állok nagyon távol a valóságtól."

Tényleg fekvő Buddhaként emlegetik a szobrot, amely a Nanzoin, japán egyik népszerű buddhista irányzata templomában található. Évente mintegy egymillió látogatót vonz a gigantikus látványosság, amely Buddhát ábrázolja a halála, vagy a Nirvánába lépés pillanatában.