A halálos tragédia után lépett a magyar hokisok szervezete

Winnipeg Jets v Vegas Golden Knights GettyImageRank2 Neck Guard People Waist Up USA Nevada Las Vegas One Person Winter Sport Incidental People Photography National Hockey League Round Two Winnipeg Jets Hockey Match - Sport PersonalityComplete T-Mobile Are
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 02: Neal Pionk #4 of the Winnipeg Jets wears a neck guard in the second period of a game against the Vegas Golden Knights at T-Mobile Arena on November 02, 2023 in Las Vegas, Nevada. The Golden Knights defeated the Jets 5-2. Ethan Miller/Getty Images/AFP (Photo by Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol jégkorongbajnokságban történt tragédia után a Magyar Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete azt kéri, hogy tegyék kötelezővé  nyakvédő használatát.

Mint arról az Origo is beszámolt, október 28-án halálos kimenetelű baleset történt egy angol élvonalbeli jégkorong-mérkőzésen. A Sheffield Steelers - Nottingham Panthers meccsen a vendégek amerikai játékosa, Adam Johnson olyan szerencsétlenül esett egy ütközés után, hogy a hazai csapat egyik játékosának a korcsolyapengéje elvágta a nyakát. A találkozónak azonnal véget vetettek, a játékost kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

Neal Pionk, az NHL-ben szereplő Winnipeg Jets játékosa nyakvédőt visel egy Vegas Golden Knights elleni mérkőzésen Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Ethan Miller

Az eset után a Magyar Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete is lépéseket tett, hogy több ilyen eset ne fordulhasson elő.

"Ez eset után megbeszélést kezdeményeztünk profi jégkorongozókkal és csapatkapitányokkal, akiknek túlnyomó többsége támogatja, hogy a magyar bajnokságokban, bajnoksági szinttől függetlenül bevezetésre kerüljön a nyakvédő használata" - írják hivatalos oldalukon, ahol egy közleményt is kiadtak, melyben részvétüket fejezik ki az elhunyt hokis családjának.