Vágólapra másolva!
Hosszú kihagyás vár két újpesti jégkorongozóra, Sam Coattára és Szabó Dánielre, akik csütörtökön sérültek meg a Gyergyói HK elleni Erste Liga-mérkőzésen.

Sam Coatta arccsontja jelentősen elmozdult a törés következtében

A lila-fehér klub közleménye szerint Coatta olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy ebben a szezonban már nem is léphet jégre, mivel arccsontja jelentősen elmozdult a törés következtében, emellett "a bal szemüreg alapjának stressztörése,

a bal arcüregének több oldali törése és az orr többszörös, szintén elmozdulással járó törése igazolódott".

Sam Coatta arccsontja jelentősen elmozdult a törés következtében Forrás: Youtube

"Az eddig elkészült vizsgálatok alapján

- írta az UTE, amely felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte a gyergyói együttes néhány játékosának sportszerűtlen magatartását.

Coatta sérülését okozó Mike Dalhuisent pénteken négy találkozóra eltiltotta a fegyelmi bizottság, mivel a holland légiós a meccs első percében mindkét kesztyűjét eldobva verekedést kezdeményezett ellenfelével, az esetnél agresszorként lépett fel.

Szabó Dániel emlékezetkieséssel járó agyrázkódást szenvedett

A másik újpesti hokis, Szabó Dániel

emlékezetkieséssel járó agyrázkódást szenvedett, miután hátulról érkező ütés nyomán fejével a palánknak csapódott.

Az UTE jégkorongszakosztálya a történtek után felszólította a magyar szövetséget, a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezetét és az Erste Liga valamennyi szereplőjét, hogy a helyzetet kiemelten kezelve

tegyék meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a versenysorozat biztonságosabb körülményeket teremtsen a játékosok számára. A klub egyúttal javasolja a szabályok szigorítását.

A csütörtöki találkozón az éllovas UTE 4-2-re legyőzte a címvédő Gyergyót.