A mai napig "beszélget" Benedek Tiborral a férfi pólósok szövetségi kapitánya

VARGA Zsolt Magyarország – Spanyolország, Fukuoka 2023, Vizes világbajnokság, vizes vb, vízilabda, Japán, 2023.07.27.
Fukuoka, 2023. július 27. Varga Zsolt szövetségi kapitány (k) a férfi vízilabdatorna negyeddöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt a Csisztu Sport Cast legutóbbi adásában meghatóan nyilatkozott egykori legjobb barátjáról, a 2020 nyarán tragikus hirtelenséggel elhunyt Benedek Tiborról.

Az 51 éves szakember 2022 nyarán vette át egykori csapattársától, Märcz Tamástól a férfi pólóválogatott irányítását, és a játékosként Sydney-ben olimpiai aranyérmes egykori klasszis egy évvel később már világbajnoki címet ünnepelhetett a csapat élén Fukuokában.

Varga Zsolt magasra tette a lécet a vb-győzelemmel Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Csisztu Sport Cast adásában természetesen a nemzeti csapat is szóba került, de Varga Zsolt esetében ugyanilyen megkerülhetetlen téma a Benedek Tiborral ápolt barátsága és a háromszoros olimpiai bajnok balkezes legenda tragikus halála. Szavaiból kiderül, ő még egyáltalán "nem engedte el" Benedek Tibort.

Megkérdezem, hogy „erről mit gondolnál? Na, most ezt hogy látod?« Fura lehet, de sokszor mintha a fejemben hallanám a hangját. Nyilván ez fakadhat abból is, hogy rengeteg időt töltöttünk együtt.

Persze nekünk is voltak vitáink, amikor valamin összevesztünk. De utána kibékültünk, és egy barátság pont attól barátság, hogy ezt kibírja. Pedig mi nagyon mélyről kezdtük, a válogatott igencsak rossz periódusában volt, amikor bekerültünk. Ott tudtam lenni mellette, amikor nehéz pillanatai voltak, és vissza kellett jönnie."

Szövetségi kapitányi munkájáról beszélve elmondta, számára az a legfontosabb, hogy a játékosai a legjobbjukat tudják nyújtani minden mérkőzésen.

"Biztos vagyok benne, hogy egy egészséges lelkülettel és mentalitással rendelkező vízilabdázó messzebbre jut, mint aki szorongásokkal küzd, vagy aki túlságosan magára veszi a mérkőzésekkel járó stresszt."

A közismerten spirituális beállítottságú Varga Zsolt Benedek Tibor elvesztése kapcsán mondta ki a műsor legfontosabb gondolatait.

"A legnagyobb tanulás az volt számomra, hogy az idő illúzió..., nem tudod, mennyi van még hátra. Egyszer a végén azt mondta nekem, amikor eléggé egzaltált állapotban voltam: »A legfontosabb az, hogy jól legyél. A többi úgyis meg fog oldódni.«"