Vágólapra másolva!
Nem mindennapi hírről számolt be az izlandi sajtó. Jarl, a róka eddig helyesen jósolta meg a magyarokkal egy csoportban szereplő izlandi válogatott meccseit a németországi kézilabda Európa-bajnokságon. Reméljük, hogy a magyarok elleni találkozóra rosszul tippelt. 

Jarl, a jós izlandi róka

Jarl, a róka - aki a reykjavíki Családi és Állatparkban él - az izlandi kézilabda-válogatott eddigi összes Eb-meccsét kiválóan jósolta meg.

Új sztárja van Izlandnak: Jarl, a jós róka Forrás: ruv.is

A játékos próbatételen Jarl két tálat kap, amelyek közül választhat: az egyiken Izland felirat van, a másikon pedig az éppen aktuális ellenfél neve - számolt be a különleges hírről a ruv.is.

A lap hozzátette, fontos megjegyezni, hogy az ételt nem manipulálták, az általa kiválasztott két tálban mindenig ugyanaz található, méghozzá azonos mennyiségben.

A történet külön érdekessége, hogy az Izland-Szerbia találkozóra döntetlent jósolt

és végül 27-27-es eredmény született.

Jarl edzőnek született

- mondta Unnur, a gondozó, amikor megkérdezték, hogy Jarl milyen poszton játszana. "Ő ilyen. Ide-oda járkál, és nagyon figyeli a környezetét."

Jarlt a mjóeyri turisztikai hivatal munkatársai mentették meg 2015-ben, miután elvesztette a szüleit az állat. A gondozói elégedettek a róka jóslásaival:

"Nagyon szórakoztató, amit csinál. Reméljük, továbbra is helyesen jósol."

Jarl - akinek az eredeti neve Mickey, a róka volt - következő jóslata éppen a magyarok elleni meccsre volt.Bár az elején kicsit hezitált, végül izlandi sikerre tippelt. Reméljük, hogy ez már nem jön be neki: