Mickael Silvestre (Franciaország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Mickael Silvestre, a franciák középhátvédje.
Vágólapra másolva!

Mickael Silvestre (Franciaország)
Poszt: középhátvéd
Klub: Manchester United
Születési idő: 1977. augusztus 9., Chambray-les-Tours
Testsúly, magasság: 184 cm/82 kg
Válogatottság: 26 mérkőzés, 2 gól

A breton Stade Rennes volt az első klubja, még csak 19 esztendős volt, amikor már a felnőttek között futballozott: a francia élvonalban 1996. március 23-án debütált a Bordeaux ellen. A következő szezonban már 16 összecsapáson kapott lehetőséget, majd az 1997-98-as pontvadászatban már alapember volt a klubnál. Időközben bmutatkozott az utánpótlás-válogatottban, és külföldön is felfigyeltek rá, 1998 nyarán az Internazionale szerződtette.

Milánóban viszonylag sok játéklehetőséget kapott, egy szezon alatt 18 meccsen játszott, és még egy gólt is szerzett, de nem számoltak vele túlságosan komolyan, és egy év elteltével elengedték a Manchester Unitedbe.

A MU trénere, Alex Ferguson személyesen ment ki elé a repülőtérre, jelezve, hogy számít rá. Rögtön bekerült a Vörös Ördögök kezdő tizenegyébe, mégpedig a balhátvéd posztján, és bár eleinte kissé bizonytalanul futballozott, szép lassan kihagyhatatlanná vált a csapatból.

Már másfél éve stabil kezdő volt a MU-ban, amikor 2001 márciusában végre meghívót kapott a nagyválogatottba, amelyben a németek elleni barátságos mérkőzésen debütált. Klubjában hol a védelem tengelyében, hol a bal oldalon szerepel, a nemzeti tizenegyben inkább középen veszik számításba. A chelsea-s William Gallasszal küzd a kezdő csapatba kerülésért a nemzeti tizenegyben, de inkább ő élvez előnyt.