Vágólapra másolva!
A hét végi, Guy Waters elleni kiütéses győzelmét követően a muszlim vallású ausztrál ökölvívó, Anthony Mundine kijelentette, a szeptember 11-i terrortámadásért az Egyesült Államok csak önmagát okolhatja. A bunyós jelenleg a Sven Ottke elleni, december 1-jei nagyközépsúlyú összecsapásra készül.

Mundine az ausztrál Channel Nine televíziós csatornán az egykori világbajnok, Guy Waters elleni győzelmét követően politikai témára váltott és azt mondta, gyakorlatilag vallásháború tört ki. "Ha megérted a mi vallásunkat és a mi életünket, akkor tudhatod, nem a terrorizmusról, hanem az isteni törvények szerinti életről szól. Amerikai saját magának köszönheti a támadást, amelyet a történelem során megcselekedett dolgaiért kapott."

Mundine egyébként kész a világbajnoki küzdelemre, amelyet december 1-én a német Sven Ottke ellen vív majd Dortmundban. Az egykori rögbisztár tavaly vált profivá, azóta veretlen: 10 mérkőzésből nyolcat kiütéssel nyert meg. "A média megpróbál lejáratni, azt mondja Anthony Mundine így meg úgy, de innen üzenem nekik: én leszel a következő világbajnok!"

Anthony Mundine
Születési idő, hely: 1975. május 21., Sydney
Magasság, testsúly: 179 cm, 76 kg
Hobbi: mozi, haverok, videojátékok
Sportpályafutása
Kosárlabda: NSW-Queensland (1990)
Rögbi: St George (1992-1996, 1998); Brisbane (1997); St. George-Illawarra (1999-2000)
Ökölvívás: ausztrál nagyközépsúlyú bajnok, pánázsiai WBA-bajnok; mérlege: 10 mérkőzés, 10 győzelem (8 KO)

Pincési László

Korábban:

Terror Amerikában