Vágólapra másolva!
A Kirch médiacsoport csődje miatt veszélybe került a hamburgi Universum Box-Promotion következő három rendezvényének a lebonyolítása.

A legérzékenyebb veszteség akkor érné Erdei Zsolt klubját, ha az április 20-ai gdanski gálát kellene lemondani, hiszen ott védené meg címét Dariusz Michalczewski félnehézsúlyú világbajnok az amerikai Joey de Grandis ellen. A program része lenne továbbá Michel Trabant és a dán Christian Bladt Európa-bajnoki címmérkőzése, valamint a hölgyek között a német Regina Halmich és a román Anca Moise összecsapása. A lengyel városban búcsúzna a visszavonulását egy hónapja bejelentő Kovács István is.

Klaus-Peter Kohl, az Universum menedzsere megerősítette, a gdanski gála mellett veszélybe került a május 11-ei, schwerini gála is, ahol a nehézsúlyú Eb-címért Luan Krasniqi és a lengyel Przemyslaw Saleta küzdött volna, a fő eseményt pedig Artur Grigorjan könnyűsúlyú vb-meccse jelentené. De nincs biztosítva a május 25-ei, hamburgi viadal sem, ahol Daisy Lang jelentené a színfoltot. "A helyzet égetővé vált, lehet, hogy az előre megtervezett gálákat le kell mondanunk, hiszen a Kirch-csoport bukása pénzügyileg bennünket is mélyen érintett. Nem haragszunk senkire, a szép időket nem felejtjük el" - mondta Kohl a német hírügynökségnek.

Az Universum és a Kirch 1993. február 13-án kötött megállapodását tavaly bontották fel: 2002. augusztus 1-jétől a DSF és a fizetős Premiere World helyett a közszolgálati ZDF közvetíti a bokszklub mérkőzéseit. A Premiere hivatalos honlapján ennek ellenére egyelőre nyoma sincsen a krízishelyzetnek, a televíziós oldal továbbra is előkelő helyen számol be a Michalczewski-De Grandis összecsapásról. A többi német hírújság sem keltett még pánikot, lengyel források magát az alaphírt sem említik meg, az Universum honlapja ugyancsak csendben figyeli az eseményeket. A világ vezető bokszoldalai semmilyen jelét nem mutatják a válságnak, egyetlen cikk sem jelent még meg, amely az ökölvívást és a Kirch-csoportot összefüggésbe hozta volna egymással.

Pincési László

Ajánlat:

Dárdai: csökkenni fognak a fizetések a Bundesligában

Korábban:

Fórum: