Vágólapra másolva!
A selejtező utolsó körében kiesett Sávolt Attila a 2,8 millió dollár összdíjazású hamburgi mesterversenyen. A verseny erősségére jellemző, hogy a múlt heti, római győztes Andre Agassi, csupán a kilencedik kiemeltje a viadalnak.

A római viadal után újabb állomásához, ezúttal Hamburgba érkezett a Tennis Masters-sorozat mezőnye. A 2,8 millió dollár összdíjazású tenisztorna hihetetlen mezőnyt vonultat fel, elég annyit megjegyezni, hogy a vasárnapi, római döntő két résztvevője, a győztes amerikai Andre Agassi csupán a kilencedik, ellenfele, a német Tommy Haas pedig a hetedik kiemeltje a viadalnak.

Tavaly nem kis meglepetésre a selejtezőből felkerült spanyol Albert Portas győzött, aki a fináléban honfitársát, Juan Carlos Ferrerót győzte le 4:6, 6:2, 0:6, 7:6, 7:5-re. Portas sorsa most sem lesz könnyebb, ugyanis címvédőként sem került a kiemeltek közé, sőt, az első fordulóban a német Phau még csak-csak könnyű ellenfélnek ígérkezik, ám ezt követően az első helyen kiemelt ausztrál Lleyton Hewitt következhet. Ami a ranglistát illeti: Hewitt után a brazil Kuerten, a spanyol Ferrero, az orosz Kafelnyikov, a brit Henman, az orosz Szafin, a német Haas és a svéd Johansson következik.

Magyar szempontból már vasárnap megszűnt az érdekeltség, hiszen a selejtező első fordulójában, a német Berrer felett aratott 6:2, 6:3-as Sávolt Attila-sikert nem követte folytatás. A vasárnapi második fordulóban a spanyol David Sanchez már túl erősnek bizonyult (6:1, 7:5), s ő jutott a főtáblára.

Eredmények:
Tennis Masters Hamburg (2,8 millió dollár):
Selejtező, 1. forduló:
Sávolt - Berrer 6:2, 6:3

Selejtező, 2. forduló:
D: Sanchez - Sávolt 6:1, 7:5
Juzsnyij - Blanco 6:2, 6:4
Zabaleta - Hipfl 6:2, 4:1-nél Hipfl feladta
Arthurs Davidenko 6:3, 6:6-nál Davidenko feladta
Rochus - Pioline 6:3, 3:6, 6:3
Voinea - Rochus 6:1, 6:1
Boutter - B. Bryan 6:4, 6:1

A hölgyek ezúttal Rómában adnak randevút egymásnak, ahol a Tennis Masters Series újabb állomással folytatódik. A svájci Martina Hingis és az amerikai Monica Seles ugyan nem vesz részt a tornán, a mezőny nem nevezhető gyengének. Indul ugyanis Venus és Serena Williams, Jennifer Capriati, Kim Clijsters, valamint a tavalyi győztes jugoszláv Jelena Dokic is (az elmúlt évben a francia Mauresmót győzte le 7:6, 6:1-re).

Pincési László

Korábban:

Agassi győzött Rómában

Fórum:

Tenisz