Vágólapra másolva!
Cáfolta azokat a híreket Martina Hingis, egykori világelső teniszező, miszerint nem indul az augusztus 26-án kezdődő US Openen. A svájci sportolónő elmondta, annak ellenére, hogy a nevezési határidő már lejárt, még nem tett le arról, hogy szerepeljen Flushing Meadowsban.

Május 20-án komoly bokaműtéten esett át Martina Hingis. Az egykori világelső teniszezőnővel kapcsolatban akkor az a hír is felmerült, talán be kell fejeznie a pályafutását, ám úgy tűnik, hogy az operáció jól sikerült. Az ötszörös Grand Slam-győztes svájci klasszis legutóbb az április végi-május eleji hamburgi versenyen vett részt, akkor az elődöntőben Venus Williams győzte le.

Annak ellenére, hogy a WTA bejelentette, Martina Hingis nem nevezett a hétfői határidőig, így nem indul az augusztus végi, idei negyedik Grand Slam-tornán, a sportoló megerősítette, ő még nem tett le arról, hogy pályára lépjen New Yorkban.

Serena továbbra is ranglistaelső/sport/egyeni/tenisz/20020715serena.htmlTeniszhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=2643

"Én döntöttem úgy, hogy hagyom, hadd menjenek a dolgok a maguk útján, s nem neveztem meg visszatérésem időpontját" - nyilatkozta az 1997-es US Open-győztes Hingis a svájci Sonntags Zeitungnak. "Még az is lehetséges, hogy Flushing Meadowsban is pályára lépek, legalábbis reális esélyem van rá. A bokasérülésem már a múlté, jelenleg naponta két edzésen veszek részt. Öt hét van a bajnokságig, addig van időm felkészülni."

"Ha Martina játszani akar, akkor a New York-i szervezők ígérete szerint szabadkártyát kap. Minden az erőnlététől függ" - nyilatkozta trénere, Mario Widmer a svájci Blickben.

Pincési László