Vágólapra másolva!

Debrecent elözönlik a tornászok

A nevezések lezárása után immár végleges, hogy a november 20-24-e közötti debreceni torna világbajnokságon nagy mezőny - öt kontinens 58 nemzetének képviseletében közel 350 férfi és női versenyző - vesz részt.

A küldöttségek teljes létszáma az ezret közelíti, így a cívisvárosban várhatóan minden szállodai szoba gazdára talál. Már csak azért is, mert a delegációkon kívül értelemszerűen Debrecen ad otthont a Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) vezérkarának, a pontozóbíróknak, a sportág szponzorainak, valamint a külföldi és a magyar sportturistáknak. Érdekesség, hogy a sajtó képviselőit nem Debrecenben, hanem a hajdúszoboszlói Cívis Hotel Délibábban helyezik el.

A debreceni új rendezvénycsarnok kivitelezője, a KEVIÉP Kft. tartja magát ígéretéhez, és szeptember 30-án műszaki átadás keretében fejezi be januárban elkezdett gyors, minőségi munkáját. Október negyedikén a média képviselői sajtókonferencián ismerhetik meg az új létesítményt, egy nappal később pedig ünnepélyes megnyitó gálát tartanak. Október 12-én és 13-án már versennyel vizsgázik a csarnok, a vb hivatalos tesztversenyén 15 nemzet sportolói lépnek a szerekhez.

A szerenkénti világbajnokság november 20-án kezdődik (ugyanezen a napon rendezik meg a FIG és a Szervező Bizottság közös sajtókonferenciáját) és 24-én, vasárnap zárul. Másnap, 25-én este a szegedi sportcsarnokban rendezik meg a vb gáláját.

Szüksége lehet rá

A szervező bizottság úgy döntött, hogy szeptember elsején - az országos jegyterjesztés elindítása előtt - Debrecenben kezdik el a vb-jegyek árusítását, az ország más részeiben pedig szeptember 15-én. A jegyértékesítést koordináló Pegazus Tours információi szerint az értékesítést az ország 350 kisebb-nagyobb utazási irodájában, valamint a Ticket Express jegyirodáinak közreműködésével bonyolítják le.

debrecen.huhttp://www.debrecen.hu/index_hu.php?navigID=200sporthirek

Ami a vb-re készülő magyar versenyzőket illeti, a nők augusztus hátralévő napjait egyesületükben, Békéscsabán, Budapesten, illetve Tatán edzőtáborozva töltik el. Szeptemberben a nők és a férfiak hosszabb edzőtáborral folytatják felkészülésüket, de közben tétre menő erőpróbát is vívnak: szeptember 21-én és 22-én Szombathelyen, a mesterfokú bajnokságon szerepelnek. Nem sokkal később, 26-án és 27-én ellenőrző versenyt rendeznek a vb-jelöltek számára. A felkészülést tatai és debreceni edzőtáborozás zárja, de közben néhányan, így a gyűrűn olimpiai bajnok Csollány Szilveszter is a jó elővizsgának számító Világkupa-versenyeken vesznek részt.

Fábik Tibor