Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) internetes honlapján szerdán nagy terjedelmű cikk jelent meg Fazekas Róbertről, aki idén diszkoszvetésben megnyerte az Európa-bajnokságot, a Világkupa-döntőt, s megközelítette a világcsúcsot is.

Az IAAF honlapján magyar atlétáról a közelmúltban nem jelent meg ilyen nagy terjedelmű írás, de Fazekas Róbert kétségkívül megérdemelten került a középpontba. A müncheni Eb-n 68,83, a madridi Világkupa-döntőben 71,25 méteres dobással győzött. Július 14-én, Szombathelyen pedig 71,70 méterre hajította a diszkoszt, és ezzel az eredménnyel az örök-világranglista 4. helyére ugrott. S edzésen már sikerült túlszárnyalnia a német Jürgen Schult 74,08-as világcsúcsát is! A Haladás atlétája az idei világranglista legjobb tíz eredményéből hetet birtokol, és minden jelentősebb versenyét megnyerte, csupán két viadalon szorult a második helyre.

Atlétikahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29233

"Nem gondoltam volna, hogy 71 méter fölé jutok, mindössze a magyar csúcsot szerettem volna megjavítani" - idézi a cikk a Herkules méretűként aposztrofált Fazekas nyilatkozatát, amelyet a 71,70-es dobása után tett Szombathelyen. Az írás kiemeli, hogy a magyar város a dobóatlétika fellegvára. Itt dolgozik Vida József, aki Fazekas mellett a kalapácsvető Európa-bajnok Annus Adriánnak is az edzője, valamint Németh Pál, aki kalapácsvetésben 1998-ban Gécsek Tibort Eb-aranyhoz, Németh Zsoltot pedig 1999-ben vb-ezüsthöz segítette.

"A tíz legjobb idei dobásom átlaga 69 méter fölött van, korábban ehhez hasonlót csak a litván Alekna produkált 2000-ben, amikor megnyerte a sydneyi olimpiát" - nyilatkozta Fazekas, aki a jövőbeli terveiről merészen, de 2002-es produkciója alapján vitathatatlanul megalapozottan beszél: "Most 27 éves vagyok, s úgy gondolom, hogy legalább még tíz évig fogok versenyezni. Még rengeteg célom van. Jövőre Párizsban rendezik a világbajnokságot, s bízom benne, hogy Adriánnal együtt újra sikerül nyernünk. De ezzel még nem érem be, szeretném megjavítani Schult világcsúcsát. Két év múlva pedig megnyerni az olimpiát is."

Fábik Tibor

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez