Vágólapra másolva!
Hét kiemelt számára már a második fordulóban véget ért az Indian Wells-i, 2,45 millió dollár összdíjazású férfitenisz-torna, az idény első Mester-versenye. Andre Agassi kijelentette, annyira élvezi az apaságot, hogy még legalább öt gyereket szeretne.

Az első fordulóban bemutatott kínlódását követően a második kört már jóval simábban vette a világelső Lleyton Hewitt az Indian Wells-i, 2,45 millió dollár összdíjazású szupertornán, pedig ezúttal Jevgenyij Kafelnyikov volt az ellenfele. Igaz ugyan, hogy az orosz már jócskán túl van pályafutása csúcspontján, leírni azonban még korántsem szabad. Hewitt nem is tette, sima 6:3, 6:2-vel intézte el.

A kiemelteknek úgy általában viszont kicsit sem volt jó napja, összesen heten búcsúztak el a további küzdelmektől. Egyedül a kilencedik helyre rangsorolt Jiri Novaknak lehet felmentést adni, ő betegség miatt ki sem tudott állni az amerikai Ginepri ellen (a női negyeddöntőben a francia Amélie Mauresmo ugyanígy járt Davenporttal szemben). Könnyen lehet, hogy a harmadik helyen kiemelt Juan Carlos Ferrerónak is vissza kellett volna lépnia a szinte tökismeretlen Brian Vahaly elleni derbitől, ez esetben ugyanis megkímélte volna magát egy kínos kudarctól. Az amerikai 6:4, 3:6, 6:3 arányban győzte le a tavalyi világbajnokság döntősét, s jutott be a harmadik fordulóba.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Agassi idén először kapott ki/sport/egyeni/tenisz/20030304agassi.htmlGraf nem akar Agassival vegyespárost játszani/sport/egyeni/tenisz/20030222graf.html

Búcsúra kényszerült még a nemrégiben Sávolt Attilától is leckét kapó brit Henman (13.), Roger Federert a háromszoros Roland Garros-győztes Gustavo Kuerten verte 7:5, 7:6-ra, Párizs tavalyi győztese, Albert Costa pedig a belga Olivier Rochus-től kapott ki. Alex Corretja az argentin Coriától kapott ki egészen könnyedén, a holland Sjeng Schalkent pedig a döntő szettben lenullázta a spanyol Robredo. Ami a többieket illeti, felgyógyulóban van az orosz Marat Szafin, aki a szervakirály Mark Philippoussist intézte el egészen könnyedén, Carlos Moyá meg 6:0, 6:2-t adott a szívós Arnaud Clement-nak.

Andre Agassi, aki vállsérülés miatt nem indulhatott az idény első Mester-versenyén, a USA Today című napilapnak úgy nyilatkozott, hogy mindennél jobban élvezi az apaságot. "Csodálatos minden egyes perc, amit a fiammal, Jadennel tölthetek, nincs is ennél jobb érzés a világon" - mondta elérzékenyülten Agassi. "Még több, minimum öt gyereket szeretnék, de hét csöppséggel lennék a legelégedettebb." A sztár felesége, Steffi Graf azért beérné kevesebbel is, egy húggal lepné meg kisfiát.

ATP-torna, Indian Wells (2,45 millió dollár, kemény pálya), 2. forduló:
Kuerten (brazil) - Federer (svájci, 4. kiemelt) 7:5, 7:6
Mirnyij (fehérorosz) - Rios (chilei) 6:3, 6:3
Spadea (amerikai) - Kiefer (német) 6:3, 6:2
Hewitt (ausztrál, 1.) - Kafelnyikov (orosz) 6:3, 6:2
Moyá (spanyol, 5.) - Clement (francia) 6:0, 6:2
Roddick (amerikai, 6.) - Lopez (spanyol) 6:4, 6:3
Szafin (orosz, 7.) - Philippoussis (ausztrál) 6:4, 6:3
Rochus (belga) - Costa (spanyol, 8.) 5:7, 6:4, 6:4
Ginepri (amerikai) - Novak (cseh, 9.) játék nélkül
Grosjean (francia, 11.) - Malisse (belga) 6:3, 6:3
Calleri (argentin) - Henman (brit, 13.) 6:4, 7:6
Robredo (spanyol) - Schalken (holland, 14.) 5:7, 6:2, 6:0
Schüttler (német, 15.) - Zabaleta (argentin) 6:3, 6:3
Coria (argentin) - Corretja (spanyol, 16.) 6:2, 6:1
Vahaly (amerikai) - Ferrero (spanyol, 3.) 6:4, 3:6, 6:3
Blake (amerikai) - Chela (argentin) 6:1, 6:4

WTA-torna, Indian Wells (2,1 millió dollár, kemény pálya), negyeddöntő:
Capriati (amerikai, 2.) - Zvonarjeva (orosz) 7:5, 6:2
Davenport (amerikai, 4.) - Mauresmo (francia, 5.) játék nélkül