Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Öt éremmel kezdődött a magyarok számára a göteborgi légfegyveres Európa-bajnokság. A junioroknál a már olimpiai résztvevő Csonka Zsófia győzött a leány légpisztolyosok számában, Kaszás Zoltán a futócéllövők 40 vegyes számában ezüstöt, a lány pisztolyos csapat és Végh Barbara bronzot nyert. A felnőtt futócéllövő-csapat harmadik lett.

A futócéllövők 40 vegyes számában - amely nem olimpiai szám - egyéniben Sike József szerepelt a legjobban, de 10. helyezése némi csalódást jelent. Igaz, Sike számára a pénteki és szombati nap lesz igazán fontos, amikor a 30 plusz 30 lövéses számban szeretné megszerezni az ötkarikás kvótát.

A Sike, Tasi Tamás, Laczik Zsolt összeállítású hármas bronzérmes lett úgy, hogy azonos eredményt ért el a második oroszokkal. Ilyenkor a szabályok értelmében az az együttes végez hátrébb, amelyiknek gyengébb lövése volt a verseny során.

A gyomorrontással küszködő, junior korú Kaszás Zoltán volt a nap meglepetésembere, ugyanebben a számban ezüstérmes lett, csak a szétlövésben maradt alul a győztes német Jahnnal szemben. A junior lány pisztolyosoknál a Végh Barbara, Csonka Zsófia, Gallai Éva összeállítású csapat bronzérmes lett.

A már olimpiai résztvevő Csonka Zsófia győzött a junior leány légpisztolyosok számában a göteborgi légfegyveres Európa-bajnokságon. A 20 éves pécsi versenyző a döntő előtt még csak a 3-4. helyen állt, de a fináléban remekelt, és az ötödik lövéstől vezetve megszerezte a magyar küldöttség első aranyérmét. Kisebb csodának tekinthető, hogy a még csak 14 éves Végh Barbara harmadik lett.

Mindent egy helyen az Eb-ről