Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A kötelező program után a Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtánc kettős a 13-14. helyről várja a folytatást a dortmundi műkorcsolya világbajnokságon. A férfiaknál Tóth Zoltán nem jutott a legjobb 24 közé, a kűr előtt az orosz Jevgenyij Pljusenko vezet. A nőknél az Európa-bajnok Sebestyén Júlia szerdán délelőtt lép először a jégre, és a sorsolására igazán nem panaszkodhat.

A tavalyi és az idei junior vb-n egyaránt ezüstérmet szerzett Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtánc kettős a kötelező program során az A csoportban a várakozásokat felülmúlva a 7. helyen végzett, vagyis a két csoport eredményeit összesítő sorrendben holtversenyben a 13-14. helyről várhatja az originalt. Hoffmannék a tavalyi felnőtt vb-n a 18. helyen végeztek, s most jó esélyük van arra, hogy bekerüljenek az első 15 közé. (A budapesti Eb-n a 11. helyen zártak.) A kötelező programot a papírformának megfelelően az A csoportban az Eb-ezüstérmes bolgár Albena Denkova, Makszim Sztavijszkij páros, a B-ben az Európa-bajnok orosz Tatjana Navka, Roman Kosztomarov kettős nyerte.

A párosok versenyében a rövid programot követően a budapesti Európa-bajnokság aranyérmese, az orosz Tatjana Totmjanyina, Makszim Marinyin duó áll az élen, megelőzve a szintén orosz Maria Petrova, Alekszej Tyihonov és a kínai Pang Csing, Tung Csien kettőst. A címvédő Sen Hszüe, Csao Hung-po kettős nagy meglepetésre rontott, s csak a negyedik.

A női selejtezőben, amelynek eredménye húsz százalékos súlyozással számít bele a végeredménybe, Sebestyén Júlia szerdán délelőtt, a 10 órakor kezdő B csoportban lép jégre. Európa-bajnoknőnknek szerencséje volt a sorsolással, mert a B csoportban a papírforma szerint sokkal könnyebb előrébb végezni, és így magasabb helyezési pontot szerezni. Itt "csak" az amerikai Sasha Cohen, valamint az Eb-n legyőzött ukrán Jelena Ljasenko és az orosz Jelena Szokolova számít kemény ellenfélnek; míg az A csoportban lép jégre a címvédő amerikai Michelle Kwan, a korábbi világbajnok orosz Irina Szluckaja, az ugyancsak orosz Viktoria Volcskova, valamint mindhárom japán induló, Fumie Suguri, Sizuka Arakava és a junior világbajnok Miki Ando is.

Eredmények:
Jégtánc, állás a kötelező program után:
1. Denkova, Sztavijszkij (bolgár) és Navka, Kosztomarov (orosz) 0,4-0,4
3. Grusina, Goncsarov (ukrán) és Winkler, Lohse (német) 0,8-0,8
5. Dubreuil, Lauzon (kanadai) és Delobel, Schönfelder (francia) 1,2-1,2
...
13. Hoffmann Nóra, Elek Attila és Gregory, Petuhov (amerikai) 2,8-2,8

Párosok, állás a rövid program után:
1. Totmjanyina, Marinyin (orosz) 0,5
2. Petrova, Tyihonov (orosz) 1,0
3. Pang, Tung (kínai) 1,5
4. Sen, Csao (kínai) 2,0
5. Zagorska, Siudek (lengyel) 2,5
6. D. Csang, H. Csang (kínai) 3,0

Mindent egy helyen az Eb-ről