Vágólapra másolva!
Bardóczky Kornél és Kisgyörgy Gergely játssza a pénteki két egyest és szombaton a párost az Írország elleni Davis-kupa-mérkőzésen.

"Továbbra is bizakodó vagyok, bár a pálya nagyon gyors, és nekünk kissé szokatlan, hiszen a játékosaim elsősorban salakon teniszeznek" - mondta Kiss Sándor DK-kapitány. "Az, hogy ki kivel játszik pénteken, csak az esti sorsoláson dől el. Mindenestre hallatlanul fontos a jó kezdés. Pénteken meglehetősen későn, magyar idő szerint öt órakor kezdünk, mert itt Írországban vallási ünnep van. Örömhír, hogy Kiss Sebő saroksérülése gyógyulni látszik, szerdán már könnyített edzést végzett, s remélem, ma már tovább javul az állapota. Amennyiben a körülmények ezt lehetővé teszik, a vasárnapi egyesekben számítok rá."

Az Euro-afrikai zóna II. csoportjában sorra kerülő összecsapásra Bardóczky, Kisgyörgy, az újonc Balázs György és a lábadozó Kiss Sebő készül az ír fővárosban. Magyar győzelem esetén az ukrán-norvég párharc győztesével játszik a válogatott, a feljutáshoz összesen három győzelem kell. A két csapat játékosai közel egyforma helyet foglalnak el a világranglistán: Peter Clarke, az írek legjobbja jelenleg a 345., míg Bardóczky Kornél a 290.

A csütörtök késő délutáni sorsoláson kiderült, hogy pénteken magyar idő szerint 17 órától Clarke és Kisgyörgy (869. a világranglistán) kezdi a csatát, majd őket a német származású Kevin Sorensen (662.) és Bardóczky követi. Magyar győzelem esetén az ukrán-norvég párharc győztesével játszik a válogatott, a feljutáshoz összesen három győzelem kell.

A magyar együttes legutóbb 1998 májusában Budapesten mérkőzött az írekkel, akkor fölényes, 4-1-es győzelmet aratott. Az első összecsapást viszont az írek nyerték: 1932-ben 4-1-re múlták felül a magyarokat Dublinban, majd 28 év elteltével a legendás Gulyás István fémjelezte gárda 5-0-ra diadalmaskodott a Margitszigeten.