Vágólapra másolva!
A tornászoknál az elmúlt hét végi genti Világkupa-versennyel lezárult a pontszerző Vk-sorozat, s a szezonból már csak a birminghami döntő van hátra. Az angol városban december 11-12-én rendezendő fináléba két magyar versenyző jutott be: az olimpiai 6. helyezett Gál Róbert ugrásban és talajon, az Eb-bronzérmes Berki Krisztián lólengésben lesz érdekelt.

A 2003/2004-es Világkupa-sorozatból az elmúlt évek gyakorlatától eltérően csak a pontverseny első hat, s nem nyolc helyezettje kvalifikálta magát a fináléba. December 11-12-én Birminghamben is szerenként nyolc fővel rendezik meg a Vk-döntőt, de a hetedik és a nyolcadik résztvevő személyéről a FIG (Nemzetközi Tornaszövetség) dönt.

Az elmúlt hét végén a belgiumi Gentben rendezett Vk-n Gál Róbert ugrásban csak 13. lett, ezért nem járt pont, de olimpiai 6. helyezettünk a nagy számolgatásból jól jött ki, hiszen a Vk-pontversenyben végül az 5. helyen zárt. Gentben talajon bejutott a döntőbe, itt a 7. helyen végzett, mint ahogyan az összesítésben is, azaz ezen a szeren nem sikerült alanyi jogon bekerülnie a Vk-fináléba.

Hasonlóképpen járt lólengésben az Eb-bronzérmes Berki Krisztián, aki a genti 5. helyével együtt is csak 7. lett a pontversenyben. A Nemzetközi Tornaszövetség minden szabad kártya sorsáról még nem döntött, de a legfrissebb tájékoztatása szerint Gál talajon, valamint Berki lólengésben is részt vehet a Világkupa-döntőben.

A Világkupa-döntőbe már bejutottak névsora:
férfiak:
talaj: Jovcsev (bolgár), Dragulescu (román), Vihrovs (lett), Hypolito (brazil), P. Hamm (amerikai), Suciu (román), Gál Róbert
lólengés: Urzica (román), Suciu, Hsziao Csin (kínai), Teng Haj-bin (kínai), Kasima (japán), Krjukov (orosz), Berki Krisztián, Brever (brit)
ugrás: Dragulescu, Blanik (lengyel), Sapronyenko (lett), Deferr (spanyol), Gál Róbert, Li Hsziao-peng (kínai), Janev (bolgár)
gyűrű: Jovcsev (bolgár), Tambakosz (görög), Van Gelder (holland), Coppolino (olasz), Morandi (olasz), Szafoskin (orosz), Kurbanbajev (kazah), Massam (brit)
korlát: Li Hsziao-peng, Petkovsek (szlovén), Huang Hszü (kínai), Goncsarov (ukrán), Jerinbetov (kazah), Cucherat (francia), Urzica, Ivankov (fehérorosz)
nyújtó: Pegan (szlovén), Marasz (görög), Cassina (olasz), Rizzo (ausztrál), Nyemov (orosz), Jerimbetov, P. Hamm, Joneda (japán)

nők:
ugrás: Zamolodcsikova (orosz), Csuszovityina (üzbég), Rosu (román), Pavlova (orosz), Hatch (amerikai), Kang Jun Mi (KNDK-beli), Kvasa (ukrán), Ziganscsina (orosz)
felemáskorlát: Horkina (orosz), Tweddle (brit), Kupets (amerikai), Lepennec (francia), Li Ja (kínai), Hypolito (brazil), Petrovschi (román), Memmel (amerikai)
gerenda:Ponor (román), Pavlova, Jezsova (orosz), Hypolito, Eremia (román), Zsang Nan (kínai), Ban (román), Fan Je (kínai)
talaj: Ponor, Dos Santos (brazil), Gomez (spanyol), Hypolito, Horkina, Zamolodcsikova, Van der Leur (holland), Tweddle