Vágólapra másolva!
A Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtáncpáros a hatodik helyen végzett a műkorcsolya Grand Prix-sorozat negyedik állomásának számítható Kína-kupán. A pekingi viadalon a nőknél remekül sikerült az orosz Szluckaja visszatérése, a két évvel ezelőtti világbajnok nagy fölénnyel győzött.

A 2002-es és 2003-as junior világbajnokságon ezüstérmes, a februári budapesti Eb-n pedig 11. helyen végzett Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtáncpáros korábban még nem indult felnőtt Grand Prix-versenyen, ám idén bekerült a meghívásos sorozatba, s a debütálás színhelye a hét végén Peking volt. A GP-sorozat negyedik állomásának számítható Kína-kupán a tizenegy duó között Hoffmannék a francia Pechalat, Bourzat duóval végig nagy harcban voltak a még pontszerző 6. helyezésért, amit szombaton a szabadkorcsolyázásban nyújtott jobb produkciójukkal megszereztek. Az első helyen az amerikai Belbin, Agosto kettős végzett.

A női versenyben egy nagy visszatérésnek lehetett szemtanúja a közönség. A két évvel ezelőtti világbajnok, s ötszörös Eb-1. orosz Szluckaja különböző sérülések és betegségek miatt gyakorlatilag kihagyta a 2003/2004-es szezont, csak a világbajnokságon indult el, ám ott sem kellett volna. Mert a tavalyi dortmundi vb-n elért kilencedik helye egyáltalán nem tett jót a renoméjának. A 25 éves orosz versenyző Pekingben azonban újra visszakerült az elitbe, mi több, hatalmas fölénnyel győzött. Szluckaja a kűrjében egy tripla Salchow, dupla Rittberger, dupla toe-loop hármas kombinációt is ugrott, a tripla Lutz, dupla Rittberger mellé.

"Ahhoz képest, hogy milyen hosszú idő, közel két év után indultam újra Grand Prix-versenyen, igazán jó rövid programot és kűrt futottam. Az elmúlt időszakban rengeteg nehézségen mentem keresztül, nagyon örülök, hogy újra korcsolyázhatok, és persze annak, hogy sikerült a visszatérésem. Ez a verseny kezdésnek kiváló volt, s remélem, hogy még jobb leszek!" - nyilatkozta Szluckaja, aki mögött honfitársa, Volcskova végzett a második helyen. Meglepetés, hogy a Grand Prix-sorozat nyitó versenyén, a Skate Americán győztes amerikai Nikodinov csak nyolcadik lett. A férfiaknál a kanadai Buttle, a párosoknál a kínai Sen Hszüe, Csao Hung-po duó végzett az élen.

A Kína-kupa végeredménye:
férfiak: 1. Buttle (kanadai) 211,20 pont; 2. Li Cseng-csiang (kínai) 197,15; 3. Lindemann (német) 188,80

nők: 1. Szluckaja (orosz) 177,80; 2. Volcskova (orosz) 154,16; 3. Rochette (kanadai) 152,12

párosok: 1. Sen Hszüe, Csao Hung-po (kínai) 193,54; 2. Csang Tan, Csang Hao (kínai) 175,02; 3. Marcoux, Buntin (kanadai) 164,86

jégtánc: 1. Belbin, Agosto (amerikai) 210,28; 2. Chait, Sakhnovski (izraeli) 204,42; 3. Dubreuil, Lauzon (kanadai) 199,44; ...6. Hoffmann Nóra, Elek Attila 149,86

Fábik Tibor