Vágólapra másolva!
Akárcsak egy hete a Magyar Kupában, a ritmikus gimnasztikázók mesterfokú bajnokságán is Kiss Katalin szerepelt a legjobban. A Csepeli RG versenyzője az egyéni összetettben és két szerenkénti döntőben is győzött.

Kiváló ötletnek bizonyult, hogy a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség a mesterfokú bajnokságot az FTC népligeti létesítményében rendezte meg. A kétnapos, vasárnap nagy sikerű gálával záruló eseményre hozzávetőleg ezer érdeklődő látogatott ki, s a sportágban ekkora nézőszám előtt évek óta nem rendeztek itthon versenyt. (A közelmúlt budapesti világversenyeit természetesen nem számítva.)

Az összetettben - akárcsak egy hete a Magyar Kupán - a 22 éves Kiss Katalin (Csepeli RG) győzött, így másodszor vágott vissza Benyó Fruzsinának (Óbuda RG TC) az országos bajnokságon elszenvedett vereségért. A maga 15 esztendejével a jövő nagy reménységének számító Benyó lett az ezüst-, Királyvári Nikolett (Csepeli RG TC) a bronzérmes, s a szerenkénti döntőkben is csak ők hárman tudtak aranyérmet nyerni: Kiss labdával és buzogánnyal, Királyvári szabad gyakorlattal, Benyó szalaggal bizonyult a legjobbnak. Összességében a csepeliek igazán elégedettek lehettek, hiszen a két nap során négy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek. Mindez Kiss Katalin nővérének a munkáját dicséri, hiszen a klubban Kiss Adrienn irányítja a munkát.

Forrás: [origo]

A volt válogatottak balettelőadással lepték meg a nézőket

A verseny utáni gálát a Nox együttes koncertje nyitotta, majd újra láthattuk a szőnyegen a közelmúlt - versenyzéstől már visszavonult - kiválóságait, s a korosztályos válogatottak is egyedi produkciókkal léptek fel. Láthattuk egy fiatal, ambiciózus edzői gárda munkájának eredményét, eddig alig ismert egyesületek hallattak magukról; s ez alapján van rá remény, hogy ha az athéni olimpiáról le is maradtunk, a 2008-as pekingi játékokat már újra magyar ritmikus gimnasztikázók részvételével rendezik.

A mesterfokú országos bajnokságon elbúcsúztatták a tavalyi budapesti vb után visszavonult Haris Brigittát, Daróczi Petrát és Mészáros Zsófiát, valamint az athéni olimpiai részvételről hajszállal lemaradó kéziszercsapatunk tagjait: Farkas Alízt, Horváth Erikát, Maros Juditot, Mórocz Esztert, Polner Máriát és Weninger Mildredet, akik közül a gálán Haris, Farkas, Mórocz, Maros és Polner is fellépett.

Eredmények:
Egyéni összetett: 1. Kiss Katalin (Csepeli RG) 84,450; 2. Benyó Fruzsina (Óbuda RG TC) 83,950; 3. Királyvári Nikolett (Csepeli RG) 80,000; 4. Zsidi Orsolya (Művészi Torna Klub) 78,200; 5. Csernyánszky Kitti (Vuelta) 77,100; 6. Gácser Emese (Hegyvidék) 76,450

Szerenkénti döntők, szabad gyakorlat:1. Királyvári Nikolett 18,650 pont; 2. Benyó Fruzsina18,150; 3. Szigeti Aida (Óbuda RG TC) 17,750
labda: 1. Kiss Katalin 22,750; 2. Zsidi Orsolya 22,650; 3. Benyó Fruzsina 22,150
buzogány: 1. Kiss Katalin 22,850; 2. Benyó Fruzsina 22,750; 3. Zsidi Orsolya 22,550
szalag:1. Benyó Fruzsina 21,650; 2. Kiss Katalin 21,550; 3. Királyvári Nikolett 20,050

Fábik Tibor