Vágólapra másolva!
Az alpesisí-világbajnokságon szinte minden érintett felháborodással és értetlenséggel fogadta a szervezők döntését, miszerint - a közvetítésért felelős olasz állami televízió dolgozóinak sztrájkja miatt - szerdáról csütörtökre halasztották a férfiak óriásműlesikló számát.

"Még soha nem tapasztaltam hasonlót egy világversenyen. Ráadásul gyönyörű az idő is, tökéletesek lettek volna a körülmények. Fél órával a rajt előtt tudtuk meg, hogy mi is történik, sokáig nem akartam hinni a fülemnek" - mondta az osztrákok szakágvezetője, Hans Pum.

A kombinációban aranyérmes Benjamin Raich ugyanakkor bevallotta, hogy nem igazán lepődött meg: "Ez illik a világbajnokság eddigi lebonyolításához, amit a teljes káosz jellemez. Hihetetlen, hogy ez megtörténhetett. Normális esetben az ember örül, ha egy vb-n lehet, most nem ez a helyzet."

"Nagyon mérgesek és csalódottak vagyunk" - jelentette ki a nemzetközi szövetség (FIS) főtitkára, Sarah Lewis, aki hozzátette: "156 versenyző állt készen, és várta a rajt pillanatát. Ezenkívül sok szurkoló is külön erre a számra utazott ide, hiszen ez a világbajnokság egyik leglátványosabb eseménye."

Mindeközben a jelenkor egyik legkiválóbb síelője, Bode Miller "forradalmi" változtatásokra készül kedvenc sportágában, s ez természetesen saját pályafutását is befolyásolná. A tervek között szerepel, hogy riválissorozatot szervezne a Világkupának, de saját proficsapat összeállítását sem tartja elképzelhetetlennek.

"Csapattársammal, Erik Schlopyval már többször beszélgettem erről. Úgy gondoljuk, hogy rosszul mennek a mostani csapat anyagi ügyei. Több társunk is kevés jövedelemhez jut, alig tudja eltartani magát a pénzdíjakból. Ha csapatot alakítanánk, akkor mindenki állandó fizetéssel rendelkezne, nem függne a mostani mértékben az eredményességtől" - írta Miller a Denver Post szerdai számában.

Hozzátette: mostanában már alig élvezi a Világkupa-viadalokat, mert belefáradt a személyét érintő folyamatos felhajtásba. Ráadásul a lebonyolítás állandó változtatása sem tetszik a sztárnak. "Mindenféle módosítást, új előírást el kell viselnünk ahelyett, hogy élveznénk a versenyeket" - jegyezte meg a tengerentúli csillag.

Miller egyébként azt sem tartja kizártnak, hogy a jövő évi viadalok után lezárja karrierjét. "Sokan kérdeznek arról, hogy befejezem-e pályafutásomat a 2006-os téli olimpia után. Igen, ez is elképzelhető. Ugyanakkor azon is gondolkodom, hogy esetleg csak egy évet hagyok ki" - mondta Miller.

A 27 éves, kétszeres olimpiai ezüstérmes Miller, az összetett Világkupa-sorozat idei listavezetője a bormiói vb első számában, a férfi szuper-óriásműlesiklásban nem talált legyőzőre, majd lesiklásban is a legjobbnak bizonyult. Így most már négyszeres világbajnoknak vallhatja magát.