Vágólapra másolva!
Tarján András, a női válogatott szövetségi kapitánya kudarcként ítélte meg a csapat ötödik helyezését a dániai Aarhusban vasárnap befejeződött asztalitenisz Európa-bajnokságon.

"Egyszerűen értékelni sem tudom az együttes szereplését, s azt hiszem, rémálmaimban még sokáig kísérteni fog a horvátok elleni negyeddöntő" - mondta a szakvezető.

"Tóth Krisztinát, jelenlegi legjobb játékosomat semmiképpen sem hagyhattam ki az együttesből, gondolni sem mertem arra, hogy mindkét meccsét elveszíti. Pedig nagyszerűen indult a találkozó, hiszen Bátorfi Csilla legyőzte Boros Tamarát, s ezzel a zsebünkben éreztük a győzelmet. Sajnos nem így történt."

A magyar női válogatott tizenhárom éve nem szerepelt ilyen gyengén kontinensviadalon, és a sikertelenség azért bosszantó, mert végül három győzelemmel s mindössze egyetlen vereséggel végzett a gárda az ötödik helyen.

Tarján András elmondta, hogy az Eb előtt három érmet jósolt, s ebből végül kettő bejött. "A Bátorfi, Tóth kettős remekül szerepelt, az ezüstérmük önmagáért beszél, s ráadásul Krisztina a vegyesben is a harmadik lett. A Fazekas Mária, Póta Georgina duó az éremért játszhatott, végül a későbbi aranyérmes Boros, Steff kettőstől kaptak ki. Összegezve: ha nincs ez a fájó csapatvereség, akkor elégedett lennék."

A szövetségi kapitány az április végén kezdődő sanghaji világbajnokságról elmondta, hogy a magyarok szerény reményekkel utaznak Kínába: "Ott még keményebb lesz a mezőny, s örülnék, ha a Bátorfi, Tóth páros elcsípne egy jó helyezést. Azt várom, hogy bejussanak a legjobb nyolc közé, de szerencsés sorsolás esetén akár elődöntősök is lehetnek."